Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen: Jättedödare

Dag 2.
De flesta cupmatcherna spelades redan på onsdagskvällen. Av de allsvenska lagen så gick Djurgården, Elfsborg, IFK Göteborg och Falkenberg vidare efter mer eller mindre stora bekymmer. Elfsborg behövde faktiskt en halvtimme extra för att besegra det till synes alltid lika besvärliga Gauthiod från Grästorp. Superettans Brage hade skyttefest mot div 4-laget Dagsbergs IF (från Norrköping) och vann med dussinet jämnt.

Men ett allsvenskt lag fick i alla fall stryka på foten.


Oskarshamns AIK (div 1) – Helsingborgs IF 2-1.
I Helsingborg prioriterade man helt klart den allsvenska överlevnadsstriden. Till Oskarshamn skickades därför ett U21-lag med Alhaji Gero som det enda kända (för mig) namnet i truppen. Går det så går det tänkte nog Henke, men det gjorde det inte. Oskarshamn, som förvisso även de är indragna i en nedflyttningsstrid, hämtade upp ett 0-1 underläge och vann med 2-1. Helsingborg får alltså lov att planera för en cuplös försäsong, medan Oskarshamn nog får börja sin lite tidigare än vad de tänkt sig.

Tillägg: Som ett brev på posten eller kanske till och med lite snabbare kom idag så beskedet att Henrik Larsson för andra gången valt att avsluta sitt tränaruppdrag i Helsingborgs IF. Orsaken anges vara verbala angrepp efter cupförlusten.


Två andraomgångscupmatcher återstår fortfarande att avgöra. Malmö FF och AIK har båda fått tillåtelse att senarelägga sina matcher på grund av europeiska åtaganden. AIK skall möta Enskede IK medan i Malmö har man att se fram emot en resa till Finnvedsvallen och IFK Värnamo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.