Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK värvar MFF-talang

Hussein Ali, MFF-talang som valde ÖSK. (Foto: ÖSK)


ÖSK meddelar ikväll, att de skrivit kontrakt med Hussein Ali. Den 17-årige försvarstalangen lämnar Malmö FF för en plats i ÖSKs A-lagstrupp. Ali kommer till ÖSK med erfarenheter från spel i Sveriges 02-landslag, där han varit lagkamrat med Niclas Bergmark och Dennis Collander.

– Det är givetvis en rekrytering med sikte på framtiden, men vi bedömer att han redan nu kan vara med i en diskussion kring spel i allsvenskan. Han är högerback, och kan spela även till vänster, en allroundbegåvad spelare. Vi är förstås glada att Hussein väljer att komma till oss, att han ser att han kan utvecklas vidare i ÖSK, säger Axel Kjäll till NA.

En övergång som är intressant på många sätt. Det hör ju inte direkt till vanligheterna att ÖSK värvar landslagsmeriterade ungdomar från andra allsvenska akademier. Eller rättare sagt – det har väl förmodligen aldrig hänt tidigare.

Man får väl se den här rekryteringen som ett led i ÖSKs strävan att få fram spelare som om några år kan säljas och på så sätt bidra till ökade intäkter för klubben. Att en landslagsmeriterad akademispelare väljer att lämna Malmö FF får väl ses som ett tecken på att han inte ser någon möjlighet att slå sig in i A-laget och att han inte vill till Trelleborg. Malmö, som ju som bekant är Sveriges med råge resursstarkaste klubb, behöver inte lyfta upp sina talanger till A-truppen. De kan köpa färdiga spelare i stället.

Malmö FF har för övrigt en extremt stark kull med spelare födda 2002. I EM-slutspelet tidigare i år ingick 8 spelare från MFF i 20-mannatruppen. Givetvis omöjligt för MFF att ”skydda” alla dessa genom att skriva kontrakt med dem.

ÖSK: ÖSK skriver kontrakt med P17-landslagsspelare
ÖSK: Varmt välkommen Hussein Ali (video)
NA: ÖSK värvar ung landslagsback från Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.