Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Nordin mot kontraktsförlängning

Nordin Gerzic är en av de nio ÖSK-spelare som har ett utgående kontrakt. Förra året kom Gerzic och ÖSK överens om att bara förlänga hans kontrakt med ett år i taget. Helt naturligt med tanke på att han fyller 36 i år. Visserligen sent på året, men ändå.

I år har han tveklöst varit en av ÖSKs bästa spelare. Han är tillsammans med Oscar Jansson den ende av spelarna i ÖSKs trupp som hittills spelat alla minuter.

Prestationsmässigt har han gjort det mycket bra. SofaScores och Twelves datoralgoritmer rankar båda honom som ÖSKs näst bäste spelare den här säsongen efter Filip Rogic och som den bäste rent spelmässigt. Rogic har ju haft en hel del draghjälp av de mål han gjort. Gjorda mål gör kraftigt utslag i datormodellerna.

Helt naturligt då att Gerzic vill förlänga och att ÖSK gärna ser att han gör det. Han har i veckan träffat Simon Åström och båda parter verkar vara inställda på en fortsättning i Sportklubben. Det gäller bara att komma överens om villkoren.

Förra året kom förlängningen i september. I år kan det till och med bli klart tidigare än så.

NA: Så ser Nordin Gerzic på ÖSK-framtiden – har förhandlat i veckan

Eyravallen: Spelartruppen 2019 (190728)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *