Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Oklart om Omohs status

Det råder uppenbarligen delade meningar om Michael Omohs status. Har det skett en traditionell spelarövergång eller rör det sig bara om ett kortfristing lån? Mjällby anser att de lånat spelaren medan ÖSK hävdar att de sålt honom.

Nej, de köper honom för en övergångssumma med olika klausuler i avtalet. Exakt innehåll kommenterar jag inte men det är klausuler som kan falla ut i olika delar, säger Axel Kjäll.
Klausulerna är prestationsbaserade och ÖSK vilket kan handla om en summa betalas om Mjällby tar klivet upp i allsvenskan i höst och Blekinge-klubben därmed får ta del av det nya lukrativa tv-avtalet som börjar gälla från och med 2020,
skriver NA:s Frerik Carlsson.

I det här fallet spelar det nog mindre roll exakt vad spelarens status är. Diskussionen har väl vissa drag av en tvist om påvens skägg. Avgörande torde vara om Omoh fortfarande har ett gällande kontrakt med ÖSK. I så fall är han nog bara utlånad. Har kontraktet däremot avslutats i förtid i samband med övergången till Mjällby, så skall man se det en försäljning. Tror jag.

Intressantare i sammanhanget är väl egentligen vad Kjäll säger om klausuler i avtalet mellan ÖSK och Mjällby. I sådana här sammanhang brukar prestationsberoende villkor förekomma. Typ ”spel i ett visst antal matcher”. Carlsson antar att det kan handla om en betalning om Mjällby tar steget upp i Allsvenskan. Men vad dessa klausuler innehåller lär vi aldrig få veta. Dessutom tror jag inte att aktuella belopp är stora nog att märkas i ÖSKs resultaträkning för det här året.

NA: ÖSK-managerns glasklara besked efter förvirringen och känslorna efter Omoh-affären

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.