Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Kontraktsförslag till Kasim?

Internetsajten Sportal.se skriver nu, att ÖSK lämnat ett kontraktsförslag till den irakiske provspelaren Yaser Kasim. Det skall röra sig om ett kontrakt som sträcker sig året ut med en option på en tvåårig förlängning. Källan skall vara den irakiska internetsajten iq-pro.net.

Iq-pro.net är en av Iraks största sajter när det kommer till fotboll, och har omkring 2 miljoner följare på sociala medier. De var bland annat först med att avslöja att Jiloan Hamad skaffat irakiskt pass för att kunna byta landslag, skriver Sportal.

Sportal: Uppgifter: Efter provspelet – ÖSK erbjuder Yaser Kasim kontrakt

Även från ÖSKs håll låter det positivt om än inte lika definitivt. Till NA:s Fredrik Carlsson säger Axel Kjäll på frågan om hur Kasim sett ut på träningspassen:
– Han ser bra ut på träning och det är många träningar som vi har gått ifrån med känslan av att han har stuckit ut på ett positivt sätt. Och han orkar. Vi har både haft högbelastande och pass med lite lägre belastning. Han levererar. Han har fantastiska passningsfötter och han tappar inte många bollar. Det är spännande.


Tillägg.
Det var nog tur att jag satte ett frågtecken i rubriken. Enligt NA finns det nämligen ännu inget färdigt kontraktsförslag. Tidningen skriver att nyheten på den irakiska fotbollssajten som Sportal grundande sin artikel på togs bort mer eller mindre omgående.

Däremot verkar det nog som om man kan komma överens om ett kontrakt vilken dag som helst. På frågan om han fått något kontraktsförslag svarar Kasim: – Nej, inte ännu. Vi har haft samtal men inget konkret. Men du vet hur det är i fotboll. När det händer så händer det snabbt.

Om ÖSK för samtal med spelaren så betyder det givetvis att man från klubbens sida är intresserade av att knyta honom till sig. Även Kasim verkar vara intresserad av att besöket avslutas med ett kontrakt. – Ja, jag är hoppfull. Jag tränar hårt och gör rätt saker, säger han till NA:s Fredrik Carlsson.

NA: Irakiska landslagsstjärnan hoppas på ÖSK-framtid

Så nu gäller det alltså ”bara” för parterna att komma fram till kontraktsvillkor som båda tycker är acceptabla.


Ett tillägg till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.