Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: NA:s Fredrik Carlsson om läget

NA:s sportredaktion eller mer exakt Fredrik Carlsson går idag igenom övergångsläget i ÖSK. Det är en 25 minuter lång videosändning som jag hade stora problem att spela upp på min dator. Uppspelningen hackade kontinuerligt. Men det kan ju ha berott på någon inställning på datorn eller i webbläsaren. För på telefonen gick det bra att se inslaget utan några störningar.

Fredrik hävdar under åberopande av agentens utsago i går kväll att Michael Omoh visst är klar för Mjällby. Ingen av klubbarna har dock ännu bekräftat att så är fallet. Jag har börjat undra om det kanske inte rör sig om en traditionell övergång med tanke på den korta kontraktstiden i Mjällby. Det skulle kanske lika gärna handla om en utlåning. Dvs. att ÖSK lånar ut Omoh till Mjällby för resten av hans kontraktstid. Det skulle i alla fall kunna förklara varför den kontrakterade tiden i Mjällby är så kort.

I övrigt diskuteras Yaser Kasim en hel del samt även behovet i övriga lagdelar. Fredrik verkar tro att det kommer någon typ av ingång under fönstret, men verkar ha svårt att sätta tummen på vilken position det handlar om. Det kan ju i och för sig bero på vilka spelare som finns tillgängliga och som får plats inom ÖSKs budgetramar.

Beträffande Kasim så funderas det mest kring hur han kan tänkas fungera tillsammans med Nordin Gerzic. De verkar ju vara likartade spelartyper. Jag tor dock att ÖSK i det fallet tänker längre och ser Kasim som en tänkbar ersättare till Nordin. Frågan är ju hur länge Nordin, som fyller 36 i november, kan fylla den roll han har idag som det nav kring vilket så gott som allt spel mer eller mindre kretsar kring. Den dag han slutar eller av någon anledning inte längre kan spela så rasar i princip hela ÖSKs nuvarande spelidé. På det problemet finns det två lösningar. Antingen hittar man ett nytt sätt att spela på eller så hittar man en spelare med liknande egenskaper. Och på den senare punkten tror jag att man ser Kasim som ett alternativ.

Andra problem man i alla fall nämner är behovet av en inlånad mittback för hösten, Rogics vara eller inte vara i klubben och behovet av en Strandberg-reserv.

Väl värt att lyssna på även om jag inte blev så mycket klokare.

NA: Omoh klar för Mjällby – här är det senaste om ÖSK:s sommarfönster (video)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *