Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Omoh till Mjällby?

Michael Omoh i sin nuvarande klubbdress (Foto: Örebro SK)

Idag ryktas det via en vanligtvis välunderrättad twittrare att Michel Omoh redan i sommar kommer att byta klubb. Ny adress skulle i så fall bli Mjällby AIF.

Blekingeklubben åkte ur Allsvenskan år 2014 och året därpå fick de även lämna Superettan. De lyckades förra året ta steget tillbaka till Superettan efter en överlägsen vinst i div 1 Södra. I år har hissen uppåt fortsatt och laget ligger för närvarande på en närmast osannolik direktuppflyttningsplats. Inte så underligt då att de söker möjligheter att förstärka anfallet inför slutspurten.

Tabelltoppen i Superettan.


Ett tillägg till.
Det är många om budet. Omohs agent Daniel Rönnberg säger ikväll till NA, att affären är klar och att Omoh reser redan i morgon till Mjällby för att träna med laget.

En smula oväntat sträcker sig kontraktet, enligt Rönnberg, bara säsongen ut. Lite svårt att se varför Omoh tycker att det skulle vara bättre att spela en halv säsong med Mjällby än att tillhöra ÖSK (och få en ÖSK-lön) under samma period.

NA: Agenten bekräftar: Michael Omoh klar för Mjällby

Superettan
Lag S D P
Gå till detaljerad tabell
Varbergs BoIS FC 16 15 36
Mjällby AIF 16 6 31
IK Brage 16 12 30
Örgryte IS FF 16 6 26
Dalkurd 16 -2 26

Michael Omoh har i år fått allt mindre speltid i ÖSK och är numera inte ens ett självskrivet val från bänken. En enda gång har han spelat en hel match och det var i premiäromgången på bortaplan mot Falkenberg. Ytterligare en gång har han fått spela från start och det var mot Kalmar FF den 29 april. Utöver detta har det bara blivit åtta inhopp och de flesta av dem har dessutom varit kortare än 10 minuter. Under de senaste fem matcherna har han bara spelat en gång och det var i ett inhopp borta mot Malmö FF (12 min).

Omohs kontrakt går ut efter den här säsongen. Det lär inte vara aktuellt med någon förlängning utan ÖSK ser nog snarare positivt på möjligheten att redan nu ”bli av” med honom.

Någon ersättning att tala om lär det inte bli från Mjällby. Enligt SvFF:s sammanställning av div 1-klubbarnas ekonomi var Mjällby en av de klubbar som låg allra sämst till förra året. Deras egna kapital var negativt (ca – 3 mkr) och de lär därför inte har råd att betala speciellt mycket om ens något för eventuella nyförvärv i år. För div 1-klubbarna tillämpas inte elitlicenssystemet, men i Superettan måste klubbarna visa ett positivt eget kapital. Vilket nog blir en utmaning för Mjällby eftersom de startade året med ett underskott på 3 mkr.

NA: Uppgifter: Michael Omoh klar för superettan – ”Min agent har sagt att något är på gång”

Statistik Michael Omoh från Elitefootball.com.


Tillägg: Inget klart enligt Kjäll.
När NA senare på dagen fått tag på Axel Kjäll förnekar denna att någonting är klart med en övergång till Mjällby. Det finns intresse från flera håll, men ännu inget konkret från någon klubb. Men ett avslut kan komma snabbt eftersom sommarfönstret inte är öppet så länge.

Enligt Kjäll är det framför allt tre saker som gör Omoh intressant för andra klubbar.

 • Han har mycket allsvensk rutin.
 • Han har inte fått så mycket speltid hos ÖSK.
 • Han har ett utgående kontrakt.

  NA: Kjäll om Omoh-affären


  Ett tillägg till.
  Enligt spelarens agent Daniel Rönnberg är dock allt klart. Omoh kommer redan i morgon (som är en onsdag) att resa till Listerlandet för att träna med Mjällby.

  Enligt Rönnberg rör det sig inte om något längre kontrakt – bara säsongen ut. Jag har lite svårt att se varför Omoh tycker att det är bättre att avsluta säsongen i Mjällby än i Örebro. ÖSK lär väl betala en betydligt bättre lön än vad Mjällby kan göra. Skall han sedan söka ett nytt fotbollsjobb borde han väl ha ett bättre läge om han gör det som en ex-ÖSK spelare än om han inte fått fortsätta med Mjällby. Men han kanske räknar med att få fortsätta hos Mjällby även efter den här säsongens slut.

  NA: Agenten bekräftar: Michael Omoh klar för Mjällby

 • 1 kommentar – kommentera

  Jonas Roos

  Varför skulle han sitta på bänken i ett halvår?? Omoh vill ha speltid och skulle förmodligen öka sina chanser hos andra klubbar om han lyckas ta upp Mjällby i allsvenskan.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.