Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Två år till för Brorsson

Tiden går fort och pojkarna blir män. År 2015 hade en hel trupp med lovande unga spelare tagit steget över från Sturehov till ÖSK. Arvid Brorsson var en av spelarena i den truppen. En duktig central mittfältare, men inte så mycket mer. (Spelaren bakom honom är en av de fd. ÖSK-spelarna i truppen. Mattias Sjöberg, som så småningom väl lämnade för IFK Kumla)


ÖSK meddelar idag på förmiddagen att de kommit överens med Arvid Brorsson om en tvåårig kontraktsförlängning. Det innebär alltså att mittbacken är knuten till ÖSK fram till och med utgången av säsongen 2021.

Diskussionerna med Brorsson inleddes redan i vintras, men då ville man från spelarens sida inte gå vidare utan valde att avvakta. Nu under sommaren har väl läget klarnat på båda sidor om förhandlingsbordet. För Arvid Brossons del beträffande vilka alternativ som fanns tillgängliga och för ÖSKs del hur Brorsson lyckats med återkomsten till reguljär allsvensk fotboll efter fjolårssäsongen då det inte blev mycket spelat på grund av sjukdom och skadeproblem.

Klokt av Brorsson att förlänga, tycker jag. I ÖSK är han mer eller mindre garanterad en startplats, vilket alls inte skulle vara fallet om han redan nu tagit steget till en klubb utomlands.

Det finns fortfarande en del saker som skulle må bra av att förbättras innan det är dags att ta det internationella steget. Jag tänker främst på hans spel under press där det blir alltför många pass i sidled och tillbaka till Oscar Jansson. Jag hade nog hoppats, när Arvid tog sin plats i backlinjen, att hans erfarenheter från ungdomsåren då han spelade central mittfältare, skulle ha inneburit att passningsfoten följde med till A-laget. Men så verkar inte ha varit fallet – än i alla fall.

ÖSK: Arvid Brorsson förlänger sitt kontrakt
ÖSK: Intervju med Arvid Brorsson (video)
NA: Mittbacken förlänger kontraktet med ÖSK
Svartvitt: Arvid Brorsson förlänger med ÖSK

Spelarstatistik från Transfermarkt.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.