Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: ÖSK och MFF överens om Strandberg-förlängning

Carlos Strandberg fortsätter hos ÖSK året ut om inget oförutsett inträffar (som en försäljning).


ÖSK meddelade idag på eftermiddagen, att man kommit överens med Malmö FF om en förlängning av lånet av Carlos Strandberg. Anfallaren kommer enligt överenskommelsen att fortsätta hos ÖSK säsongen ut. Det finns dock en option i låneavtalet enligt vilken MFF har en möjlighet att avbryta lånet i förtid om de lyckas finna en köpare för spelaren. Fram till ca. den första september är det alltså fortsatt osäkert var Strandberg kommer att spela under resten av året.

Enligt NA:s artikel har förlängningen inte inneburit några större förändringar av det låneavtal som gällde under våren.
Förutsättningarna är att vi gör en förlängning av det tidigare lånet. Det är inga större skillnader där. Det är samma deal som vi har haft tidigare, säger Axel Kjäll till tidningen.

Helt klart är väl att Malmö FF absolut inte ville ha tillbaka en spelare som de inte har någon plats för i dagsläget. Det är sett ur deras synvinkel bättre att han är nöjd och spelar med ÖSK än att han går omkring och surar hos Malmö FF för att han knappt får någon speltid. Dessutom tar han ju med det här upplägget inte upp någon plats på bänken som MFF med tanke på sin breda trupp kanske tycker att de har en bättre användning för.

ÖSK: Strandberg stannar i ÖSK
MFF: Carlos Strandbergs lån till Örebro SK förlängs
NA: Carlos Strandberg stannar i ÖSK – kan säljas före september

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.