Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Trögt för Ajdarevic, bättre för Boye

Alfred Ajdarevic.
Det går trögt för Alfred Ajdarevic att få speltid i IFK Värnamo. Han lånades ju ut till div 1-klubben just för att få kontinuerligt med matchtid – något som ÖSK inte kan erbjuda honom. Men de förhoppningarna har grusats. Ajdarevic verkar inte få speciellt mycket förtroende av tränaren Jonas Thern.

Faktum är, att han bara deltagit i sex av femton seriematcher så här långt in på säsongen. Av dem var det bara i en som han spelade från start. Knappast vad han, ÖSK eller IFK Värnamo räknade med inför säsongen.

Den ursprungliga låneöverenskommelsen förutsåg en utlåning under hela den här säsongen. Men enligt en artikel i gårdagens NA blir det inte nödvändigtvis så.
– Allt kan hända, så vi får se. Det är upp till mig och klubbarna vad vi kommer fram till är bäst för alla. Helst av allt vill jag såklart spela i ÖSK eftersom jag tillhör dem. Men vi får se, det kan även bli så att jag stannar i Värnamo eller att jag går på lån till en annan klubb, säger Ajdarevic till NA.

Inte så märkligt om IFK Värnamo redan nu försöker att avsluta lånekontraktet. (Om det är de som ligger bakom initiativet). Klubben åkte ur Superettan förra året och vill det sig illa får de lov att lämna div 1 Södra det här året. Just nu ligger de på den negativa kvalplatsen med slagläge för två av tre lag under strecket. Då har de inte råd med några fripassagerare, även om det bara rör sig om en inlånad spelare. Bättre för dem om Ajdarevic kan ersättas med någon som verkligen konkurrerar om en startplats på riktigt.

NA (Betalvägg): Speltiden har uteblivit – Ajdarevics framtid osäker

Seriespel i år (statistiken från Flashscore.se).

 


Isaac Boye.
Betydligt bättre har det gått för Isaac Boye och för Umeå FC, den klubb nigerianen lånades ut till. Boye kan nog anses vara en av västerbottningarnas startspelare och har bara missat en av klubbens 16 matcher. I allmänhet spelar han från start och i allmänhet blir han utbytt strax efter timmen spelad. Mål har han också gjort – fem stycken. Fast tre av dem var på straff och räknas kanske inte lika mycket som spelmål. Även om det givetvis är en styrka att ha nerverna i styr då det vankas en straffspark.

Jag såg Boye spela mot Rynninge tidigare i år och blev väl inte direkt imponerad av hans insats. Inte för att han på något sätt var dålig utan snarare för att han inte stack ut tillräckligt mycket för att jag skulle tycka att det var en spelare jag gärna skulle se i ÖSK. Nu tillhör han ju redan ÖSK, men det är en annan historia.

Jag skulle helst se att det på något sätt går att lösgöra honom från ÖSK om det är så att Umeå vill fortsätta med honom. Då får han en möjlighet att utvecklas i en (match)miljö som passar honom bättre. På sikt skulle han nog i alla fall kunna utvecklas till att bli en bra spelare på Superettans nivå.

Han fick onekligen en bra start på sin tid i Umeå med det matchavgörande målet i Umeåderbyt mot Team TG FF.

Seriespel i år (statistiken från Flashscore.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.