Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Strandberg till Turkiet?

ÖSKs lån av Carlos Strandberg löper fram till den 17 juli. Vad som sker efter detta är det väl ingen som riktigt vet. Malmö FF verkar hur som helst inte speciellt intresserade av att ta tillbaka honom och deras nuvarande tabellplacering indikerar väl inte heller att de behöver en anfallsförstärkning i sommar. De leder ju allsvenskan och är det lag som gjort flest mål.

Förhoppningar har nog funnits på sina håll att det skulle kunna gå att förlänga lånet säsongen ut. Farhågor att detta skulle ske har det också funnits. Uppfattningarna om Strandbergs nyttighet går isär.

Nu blir det kanske varken ÖSK eller MFF för Strandberg i höst. Aftonbladet skriver nämligen att det finns intresse för spelaren från flera olika turkiska klubbar Enligt tidningen kommer Alanyaspor inom kort att lägga ett bud på anfallaren.

Många frågetecken återstår än så länge att räta ut.

  • Är Alanyasport verkligen intresserade eller rör det sig om ett rykte. Av Aftonbladets information att döma – att det finns flera intresserade klubbar – kommer ryktet väl från agenthåll med avsikten att få upp intresset för Strandberg.
  • Om det verkligen finns ett intresse – kommer det att manifesteras i ett faktiskt bud.
  • Om det kommer ett bud – kommer MFF att vara intresserade av att sälja? Skåneklubben lär ha betalat 10 mkr, då de köpte loss honom. Vill de ha tillbaka de pengarna eller räcker det för dem att ”bli av med honom”?
  • Hur ser Strandberg själv på en flytt till en obskyr turkisk klubb. De flesta svenska spelare som gått till turkiska klubbar har inte direkt fått med sig positiva erfarenheter därifrån.

    Aftonbladet: Vill köpa loss anfallaren från MFF

    För egen del hoppas jag affären blir av.


    Senare skriver FotbollDirekt om den möjliga övergången. Enligt FD vill MFF ha tillbaka de 10 mkr de betalade då Strandberg värvades. Svårt att se att någon klubb skulle vilja vara villig att göra det. Fast det kan ju handla om ett utgångsbud.

    FotbollDirekt: Så mycket kräver MFF för Strandberg

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.