Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Richardsson får lämna Giffarna

Krisklubben GIF Sundsvall har sagt upp sin målvaktstränare Richard Richardsson från dennes tjänst. Detta för att spara pengar från den ekonomi som gått överstyr.

Normalt inget som berör ÖSK, men värt att notera eftersom Richardsson var andramålvakt hos ÖSK under åren 2007 och 2008. Dessutom har han Latorps IF som moderklubb så den lokala anknytningen finns helt klart.

Richardsson gjorde bara fyra matcher i A-laget för ÖSK under sin tid i klubben. En av dessa har dock förmodligen etsat sig fast i minnet hos klubbens supportrar. Det var mötet med Malmö FF på hemmaplan den 20 maj år 2007. ÖSK låg under med 1-0 och fick en hörna på övertid. Richardsson sprang upp i motståndarnas straffområde och kunde via en perfekt nickskarv placera bollen vid bortre stolpen. Vild glädje givetvis på Vallen. Målvakt för MFF var då en annan ÖSK-bekanting, nämligen Jonas Sandqvist som då fortfarande ansågs lovande.

Youtube: ÖSK – MFF kvittering 1-1

Sundsvalls Tidning (Mittmedias betalvägg): GIF Sundsvalls drag i ekonomiska krisen – bryter med målvaktstränaren och ersätter med förre kaptenen
Sundsvalls Tidning (Mittmedias betalvägg): GIF:s målvaktstränare besviken efter avskedet: ”Det kom som en chock”

Spelarstatistik från fotbolltransfers.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.