Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Honken byter klubb

Fredrik Holmquist. (Han ser ju faktiskt rätt städad ut på det här personalkortet. Det är väl kombinationen glasögon, ÖSK-kavaj och vit skjorta som gör det).


När jag tittade in på ÖSKs webbplats dök det upp ett nytt ansikte bland ÖSKs personal. Det tillhör Fredrik Holmquist som nu alltså tagit steget från ÖSK Ungdom på Ekäng till ÖSK Elitfotboll i Västra Läktaren på Behrn Arena.

För dem som följer fotbollen i Örebro är detta givetvis inte ett nytt namn. Fredrik (med det oundvikliga smeknamnet Honken) har förekommit i olika ÖSK-relaterade sammanhang under ett antal år. Senast som fotbollsansvarig för de äldre pojkklasserna hos ÖSK Ungdom.

Hos ÖSK Elitfotboll får han en plats i den sportsliga delen av administrationen med titeln sportadministratör. Något som säkert innebär en välkommen avlastning för Axel Kjäll i dennes allomfattande ansvar som manager.

Ett bra val, tycker Bloggen.


En dag senare.

ÖSK: ÖSK Fotboll förstärker den sportsliga organisationen

Arbetsuppgifterna beskrivs på följande sätt: Som sportadministratör kommer Fredrik att arbeta med ansvar för alla de administrativa arbetsuppgifterna kopplade till den sportsliga verksamheten. Den ena delen är kopplad till A-laget där Fredrik kommer att ta ansvar för administrativa frågor som tidigare legat fördelade mellan tränare och sportchef. Några exempel på områden är administration runt spelarövegångar, avtals- och lönefrågor, reseplanering, rapportering, koordinering av projekt, support till spelare i praktiska ärenden och andra förekommande uppgifter. Den andra delen är riktad mot den högt prioriterade verksamheten i ÖSK:s akademi, där han tillsammans med den sportsligt huvudansvarige Björn Cervin får ett utökat ansvar att hantera de operativa frågorna runt akademin med stöttning från klubbledningen och A-lagets tränarteam.

Den här skrivningen om akademin är svårgenomtränglig. Jag tyder det som att Björn Cervin får ett större ansvar uppbackad av Honken, men att klubbledningen (?) och A-lagstränarna kommer att fortsätta att ha synpunkter på denna del av verksamheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.