U21: Larsson inbytt då Sverige besegrade Finland

Det svenska U21-landslaget spelade tidigare idag den andra träningslandskampen under landslagsuppehållet. Den här gången var det Finland som stod för motståndet i matchen som spelades i Villmanstrand.

Det blev svensk seger i en match som hettade till mot slutet. I den 85:e minuten kvitterade Finland till 2-2 på straff. I den 90:e minuten fick Sverige Benjamin Mbunga Kimpioka utvisad efter två rekordsnabba gula kort (89. och 90.). Det svenska segermålet gjordes sedan i den andra övertidsminuten på straff.

ÖSKs båda U21-spelare Jake Larsson och Arvid Brorsson fick tillsammans med ytterligare 7 startspelare från den första landskampen börja på bänken. I den här matchen blev det sedan bara tre spelarbyten – det brukar vara fler i den här typen av träningslandskamper. En av de spelare som blev inbytt var Jake Larsson, som kom in i den 75:e minuten.

SvFF: Seger efter övertidsmål mot Finland

Tillägg: I sin artikel om matchen skriver SvFF att det var Jake Larsson som ordnade den avgörande straffen.
Då fick inhopparen Jake Larsson bollen i straffområdet och ordnade en straff.

Om det här innebär att han filmade till sig en straffspark eller bara att han blev fälld i straffområdet framgår inte. Förhoppningsvis det senare.