Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Brorsson vill vänta

Arvid Brorsson är en spelare ÖSK gärna vill behålla. Redan i vintras började man diskutera möjligheten till en förlängning och kom till och med så långt att man lade fram ett kontraktsförslag. Ett förslag som dock inte var tillräckligt intressant för att det skulle accepteras.

Lite märkligt faktiskt att erbjuda ett kontrakt redan i vintras. Detta eftersom han knappast spelade alls under fjolåret på grund av skadeproblem. Oklart både för klubb och spelare var man stod någonstans. Det var kanske ett skambud som inte var bra nog att ens fundera över.

Axel Kjäll verkar i dagsläget tro eller i alla fall hoppas på en förlängning.

– Vi har haft en dialog med Arvid Brorsson och hans agent under hela vintern och egentligen under hela försäsongen. Vi har erbjudit honom ett avtal men han och hans agent har valt att avvakta. Jag hoppas, tror och önskar att vi kan få till en avtalsförlängning med Arvid. Sedan dess har det varit sporadiska kontakter och planen är att ta upp dem igen under sommaren, säger Axel Kjäll till NA.

Brorsson själv säger sig inte lägga så stor vikt vid kontraktssituationen.
– Ärligt talat har jag inte tänkt så överdrivet mycket på det. Jag har velat fokusera på fotbollen och på mina och lagets prestationer, säger han till NA:s Lasse Wirström som varit i kontakt med honom under U21-landslagets sammandragning inför den nordiska dubbellandskampen.

Men det är sådant spelare brukar säga, när de inte tänker förlänga, men inte vill stänga några dörrar i onödan. Jag skulle tro att de allra flesta spelare med utgående kontrakt tänker en hel del på var de skall spela nästa säsong.

– Men jag kan säga att jag absolut är öppen för en förlängning med ÖSK. Det är inte så att jag inte vill fortsätta spela i klubben också nästa säsong. Jag trivs oerhört bra med allt från tränarteamet, som lär mig mycket varje dag, till killarna i laget som är guld, sammanfattar spelaren sin syn på läget.

Jag tycker inte, att Arvid Brorsson är bra nog att redan nu ta steget över till en annan klubb. ÖSK kan erbjuda honom en mer eller mindre given startplats medan risken är stor att han hamnar på bänken eller till och med utanför truppen i en lite större/bättre klubb. Det räcker att se hur det gått för Viktor Tranberg i Danmark. Han var utan tvekan en bättre mittback än vad Arvid Brorsson är nu och han har knappt fått spela alls under våren.

Det rätta för Brorsson, anser jag, är att förlänga med ÖSK. Klubben kommer sedan att låta honom spela så mycket som möjligt för att han skall bli tillräckligt bra för att kunna säljas. Det ligger ju i linje med klubbens strategi att satsa mer än vad man gjort tidigare på att utveckla för att sedan sälja talanger. En fortsatt positiv utveckling i ÖSKs backlinje borde ligga i både hans och klubbens intresse.

NA (Betalvägg): ”Arvid Brorsson har valt att avvakta” – Axel Kjäll om försvarssituationen i ÖSK
NA (Betalvägg): Arvid Brorsson om blågul chans och kontraktsläget 

Spelarstatistik från elitefootball.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.