Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Inget nytt om Carlos

Blir det någon fortsättning hos ÖSK för Carlos Strndberg?

ÖSK har lånat Carlos Strandberg från Malmö FF fram till den 17 juli, då det svenska sommarfönstret öppnas. Efter fyra gjorda mål på nio matcher anses väl lånet som något av en succé. NA:s Billy Hammer stämde för några dagar sedan av med Axel Kjäll om det finns några möjligheter till en förlängning av lånet.

Beskedet får väl sägas ha varit ”Vi vet inte”. Inga diskussioner har än så länge tagits med MFF om hur de ser på saken. Och eftersom det är de som så att säga äger frågan är det deras åsikt om saken som avgör vad som kommer att ske.

Avgörande är förmodligen om MFF kan sälja sin anfallare för ett ur deras synvinkel rimligt belopp. Han ansågs inte tillräckligt bra för att på allvar kunna konkurrera om en plats bland MFF:s anfallare före den allsvenska starten och han lär knappast göra det i sommar. Malmö är för närvarande det allsvenska lag som gjort flest mål, så det är inte troligt att man väljer att ta tillbaka honom för att bättra på sin offensiv. Dessutom är MFFs ekonomiska situation sådan, att de utan problem kan köpa en ny anfallare i stället för att försöka återanvända någon som de på sätt och vis redan ratat.

Det finns förmodligen ekonomiska överväganden att ta hänsyn till. Strandbergs lön är med största sannolikhet betydligt högre än vad ÖSK normalt kan tänkas betala sina spelare. Även om ÖSK betalar hela hans lön under de drygt tre månader han representerat klubben är det tveksamt om man anser sig ha råd att lägga samma pengar under det halva år som återstår fram tills dess att vinterfönstret öppnas. Det finns ju andra behov att ta hänsyn till – till exempel en ny mittback.

Om MFF subventionerar lönen är frågan om de är villiga att göra så även i fortsättningen.

Strandbergs kontrakt med Malmö FF löper fram till och med 2021. Om man vill sälja honom innan dess och man inte får tag på en köpare i sommar är kanske det bästa – trots allt – för MFF att förlänga lånet och hoppas att Strandberg gör tillräckligt många mål under resten av året för att han skall bli attraktivare i vinter.

 

Fem svartvita matcher återstår för Carlos Strandberg om klubbarna inte kommer överens om en förlängning. En av de matcherna är dock mot Malmö FF i vilken han inte lär spela.

2019-05-27 19:00 Allsvenskan, herrar Örebro – IK Sirius FK
Juni
2019-06-01 16:00 Allsvenskan, herrar IFK Göteborg – Örebro
2019-06-28 18:00 Allsvenskan, herrar Örebro – Helsingborgs IF
Juli
2019-07-06 18:00 Allsvenskan, herrar Malmö FF – Örebro
2019-07-14 15:00 Allsvenskan, herrar BK Häcken – Örebro

NA (Betalvägg): Efter Strandbergs målsuccé – ÖSK-managern räknar inte med förlängt lån

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.