Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Det är inte synd om Degerfors

NA skriver, att Degerfors tvingas att spela även sin andra hemmamatch på bortaplan i Örebro. Gräset på Stora Valla växer inte i önskvärd takt, så när de tar emot Örgryte IS (med Viktor Sköld i laget) på lördag kommer de att få lov att flytta matchen till Behrn Arena. En flytt som innebär lägre intäkter och högre kostnader för klubben.

Jag tycker dock inte speciellt synd om Degerfors. De hade möjligheten att lägga in konstgräs då de senast renoverade sin hemmaplan. Men de valde av okänd anledning att fortsätta med gräs, trots att det redan tidigare varit svårt att få planen spelbar i tid till seriestarten.

Degerfors verkar nu vilja skylla på kommunen för att planen inte är klar i tid. Degerfors kommun tog ju över driften av Stora Valla för ett tag sedan, eftersom klubben inte orkade med detta ekonomiskt. Fullt förståeligt i och för sig.

Men att skylla på kommunen för att de själva för några år sedan valde ”fel” underlag, tycker jag är rätt magstarkt. Den enda långsiktigt hållbara lösningen på deras vårproblem är att acceptera, att så här pass långt norrut i fotbollssverige är det bara konstgräs som fungerar.

Vill man var fin får man lida pin, heter det ju. Till vilket skulle läggas: Vill man spela på gräs får man börja på plast.

NA (Betalvägg): Stora Valla åter underkänt för spel – Degerfors tvingas till ny hemmamatch i Örebro

1 kommentar – kommentera

Robert haglund

Gräs är alltid rätt underlag! En konstgräs match på Eyravallen i juni är bara så tråkig. Helt säker på att 90% av ÖSK:s spelartrupp hellre skulle spela på gräs under sommaren(inte Nordin). Som en jämförelse, Liverpool vs Tottenham på konstgräs, all fart o charm med engelsk fotboll skulle försvinna direkt. Mvh Robert Haglund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.