Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Boye lånas ut till Umeå FC


ÖSK meddelade i kväll att anfallaren Isaac Boye kommer att lånas ut till div 1-laget Umeå FC hela den här säsongen. Den nigerianske anfallaren har inte fått speciellt mycket speltid i ÖSK och förhoppningen är att regelbunden matchning skall ge honom en möjlighet att höja sin prestationsförmåga.

Samtidigt måste man väl fråga sig att om han inte är tillräckligt bra för att ta en plats i ett lag i åtminstone Superettan – vad har han då överhuvudtaget i ÖSKs allsvenska trupp att göra? Samt varför måste han bege sig ända till Umeå för att ta en plats i ett div 1-lag. Är han inte tillräckligt bra för att göra nytta i något av Örebros tre div 1-lag? Det vore väl bättre både för honom och för ÖSK att ha honom placerad på närmare håll.

ÖSK: Isaac Boye lånas ut till Umeå FC
NA (Betalvägg): ÖSK lånar ut anfallaren till division 1-klubb

3 kommentarer – kommentera

Jonas

Känslan är väl att inget lag i närområdet ville låna kan knappast lasta ösk för det. Sen finns de väl flera ex på bra spelare som börjat med att lira i div 1 . Crespo lirade väl i Boden när de behövs sig?

NG

När ÖSK lånar ut Boye handlar det väl tydligt om att man gett upp på honom och därför endast vill ha så bra täck som möjligt på hans lön. Då är ju de lokala lagen helt ointressanta när det gäller att få ihop helheten. Att klubben skeppar honom så långt geografiskt är för mig ett tecken på att vi fått något i närheten av det vi vill ha.

Kal Ström

Samtidigt hoppas jag att ÖSK börjar jobba med utlåningar på ett annat sätt.

Alltså att få iväg spelare som inte får speltid i laget för att utvecklas.

Tidigare har det ju alltid varit så att ÖSK lånar ut för att bli av med. Hopps det är annorlunda den här gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.