Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Wright till ÖSK?

Det har varit tunnsått med transferrykten på sistonde. Speciellt som ÖSK med jämna mellanrum säger att de fortfarande är på jakt efter en mittback, en vänsterwingback samt en anfallare. Fast inte nödvändigtvis alla tre – det räcker not inte pengarna till för. Så först i kön har bäst chans att få spela på Behrn Arena senare i år. Frågan är bara om det finns någon som vill det.

Idag dök det dock upp ett rykte som säger, att ÖSK är en av två klubbar som är intresserade av att knyta Degerfors vänsterback Kevin Wright till sig. Den andra intressenten skall enligt FotbollDirekt, som kom med uppgiften, vara Östersunds FK. Att det finns ett intresse för Wright från ÖSKs sida ryktades det om även i höstas. Fast då var det IFK Norrköping som stod för konkurrensen. Men det handlar än så länge bara om rykten.

FotbollDirekt: AVSLÖJAR: Allsvensk dragkamp om Chelseaprodukt

NA följer upp ämnet och skriver att ÖSK enligt deras uppgifter är intresserade av Wright.
– Jag kan väl inte bekräfta så mycket mer än att vänster wingback-positionen är någonting som vi tittar på. Och spelare med vänsterfot, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark till tidningen.

En spelare som däremot inte längre verkar vara aktuell för ÖSK är Joel Qwiberg. Den före detta BP-spelaren har misslyckats i sitt försök att etablera sig i amerikanska MLS och fick nyligen lov att lämna MLS-klubben San José Earthquakes.

NA (Betalvägg): Degerfors succéspelare aktuell för ÖSK – efter att MLS-backen nobbats

Wright är fortfarande kontraktbunden till Degerfors och skulle enligt FD kosta mellan 500 tkr och 700 tkr att köpa loss. Jag har lite svårt att se att ÖSK med sin svaga ekonomi kan tänka sig att köpa loss en spelare. Men det skulle möjligen kunna vara aktuellt att någon annan spelare går åt andra hållet. Det finns några yngre spelare i truppen som definitivt skulle må bra av att få speltid.


Ytterligare ett tecken på att något skulle kunna vara på gång är denna tweet.

Twittrande från okända personer är väl inte något man skall ta på allvar egentligen. Men om man kollar vad Musa påstått tidigare kan man se, att han faktiskt haft rätt några gånger tidigare.

Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.