Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förslag till medlemsavgifter 2020

På ÖSKs Webbplats kan man finna styrelsens förslag till medlemsavgifter för år 2020. Ingenting märkligt med det eftersom styrelsen föreslår att medlemsavgifterna skall förbli oförändrade.

Förslag.
Styrelsen i Örebro Sportklubb Fotboll föreslår oförändrade medlemsavgifter.
• Knatte 60 kr (5 kr/månad)
• Ungdom, student och pensionär 240 kr (20 kr/månad)
• Vuxen 360 kr (30 kr/månad)
• Familj 540 kr (45 kr/månad)
• Guld 1200 kr (100 kr/månad)
• Guld för familj 1500 kr (125 kr/månad)
• Guld, uppgradering för ständig medlem 660 kr (55 kr/månad)

Värt att notera skulle möjligen kunna vara, att man från ÖSKs sida även anger månadskostnaden för medlemskapet ifråga. Det har man mig veterligt inte gjort tidigare.

Mina tankar styrs därmed till något som Simon Åström nämnde i en intervju med NA för något år sedan. Då tog Åström upp möjligheten att gå ifrån den nuvarande modellen med ett säsongsabonnemang som löstes och betalades vid ett enda tillfälle. I stället kunde han tänka sig, att man omvandlade årskortet till ett månadsabonnemang i vilket även till exempel medlemsavgiften skulle kunna bakas in (för de som så önskar). ÖSK pushar i år för möjligheten att betala säsongskortet månadsvis via autogiro, vilket skulle kunna ses som ett tecken på att något sådant kan vara på gång.

Det här tycker jag skulle vara en väldigt bra idé om man dessutom samtidigt släppte fixeringen vid att et abonnemang bara skall kunna gälla för ett visst kalenderår. I stället vore det bättre om det gällde för den närmaste 12 månadersperioden från det att det tecknades. Alternativ även för kortare eller och även längre perioder. Priset kan då få variera utifrån den period man binder sig för. Etc. Detta under förutsättning att datasystemet klarar av att överföra abonnemangsuppgifter från ett år till nästa.

Med ett sådant upplägg skulle man kunna få en helt annan styrka i sin marknadsföring med upplägg som mer liknar vad som tillämpas av företag som säljer medie- eller TV-tjänster. Ett problem som i så fall skulle behöva överbryggas är vad man skall erbjuda under de fotbollsfattiga månaderna från november till och med februari. Kanske även någon annan sport som utövas i Örebro i ÖSK-regi. ÖSK Ungdom har ju redan visat att det finns möjligheter till samarbeten över klubbgränserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.