Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Mårtensson vill förlänga


Fredrik Carlsson, NA:s flitige ÖSK-bevakare, har talat med Johan Mårtensson. I telefon, eftersom Mårtensson fortfarande hade ont i halsen. Det mesta handlade om just den onda halsen och om möjligheterna att spela cupmatchen mot Mårtenssons gamla klubb GAIS.

Men frågan om hans kontraktssituation kom också upp. Mårtensson med ett treårskontrakt är nämligen på väg att avverka det sista av de tre åren. Spelarens inställning i frågan är glasklar. Han vill förlänga.
– Jag och min familj trivs grymt bra i Örebro, både som stad och klubb. Och om ÖSK vill ha kvar mig så är jag väldigt intresserad, säger han till tidningen.

Ja, så är det säkert. Mårtensson kan knappast se några alternativ i dagsläget som är bättre än vad ÖSK kan erbjuda. Han fyller 30 i år, vilket gör att hans alternativ i princip är sämre lag i Allsvenskan eller bättre lag i Superettan. Men ett klubbyte skulle också innebära en ökad grad av osäkerhet. Både för honom och för den nya klubben. Passar han med sina egenskaper in i den nya klubbens spelsätt etc. I ÖSK däremot vet alla efter tre år var man har varandra. Tränarna vet vad man kan få ut honom och han vet vad som förväntas.

Det finns nog ingen anledning att förvänta sig att frågan om en förlängning kommer att lösas före sommaren. Magnus Sköldmark har mer överhängande saker att jobba med för tillfället. Om det nu är så att man vill hitta ytterligare tre spelare för årets A-trupp.

Om även ÖSK är säkra på att de vill förlänga lär en överenskommelse komma i sommar eller tidig höst. Almebäck, vars förlängning kom i september förra året, kan kanske tjäna som typexempel på en sådan förlängning. Om ÖSK är mer osäkra på om de vill fortsätta med honom eller välja ett annat alternativ lär man vänta tills efter säsongen för att kunna hålla dörren (eller om det nu är ett fönster) öppet så länge som möjligt.

Kärnfrågan i eventuella förhandlingar lär bli kontraktperiodens längd. Mårtensson fyller 30 i år och vill säkert ha en förlängning på 3 år. ÖSK vill nog å sin sida helst förlänga ett år i taget för att inte i onödan stänga dörren för Collander eller vem det nu är som de ser som alternativ.

Statistik från Fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.