Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Retweeta för guds skull

ÖSK uppmanar just nu via sociala medier som Twitter sina supportrar och den fotbollsintresserade allmänheten att köpa ett årskort för den kommande säsongen. Jag frågar mig ibland hur effektiv denna kampanj är. Antagligen når man i de flesta fall bara de som redan är väldigt ÖSK-intresserade och som förmodligen redan köpt sitt årskort.

Det gäller för ÖSK att kunna nå ut till så många som möjligt med de här meddelandena. Till alla de personer som finns i olika nätverk, men som inte själva följer ÖSK så noga. Klubben har idag 5.373 följare på Twitter. Det är ju rätt många, men ändå bara en bråkdel av de ca. 120.000 personer som bor i Örebro. För att inte tala om omnejden. För att årskortskampanjen skall lyckas så bra som möjligt gäller det att nå ut till så många som möjligt. Årskortet med de nya lägre priserna är ett väldigt bra erbjudande och det gäller att så många som möjligt får en möjlighet att ta del av det. Droppen och stenen osv.

Eyra Vallén @eyravallen (som skuggar Eyravallsbloggens inlägg i Twittersfären) har i dagsläget 573 följare. (Medan jag skrev det här rätt långa inlägget har det till och med blivit 574). Det tycker jag är en riktigt bra siffra. Jag skulle uppskatta om jag fick några hundra retweets på det här inlägget för att visa att folk förstår hur viktigt det är för ÖSK att nå ut till så många som möjligt med sin information och sina erbjudanden.

Du som läser vad jag skriver på Eyravallen. Tänk på att lajka är bra, men att retweeta är oändligt mycket bättre. Just nu har ÖSKs kampanjtweet som jag använder som illustration till den här artikeln fått 11 retweets. Det borde väl i alla fall vara några tusen till.

Publiksiffrorna är en mycket viktig del i ÖSKs strategi att höja sig från Medelmåttligheten till att bli en av de klubbar som faktiskt på allvar kämpar om medalj- och europaplatser.


Jag tycker att ÖSKs Årskortserbjudande är mycket bra och det av flera olika anledningar. Det bästa sättet för oss som lite på sidan av följer Sportklubben att hjälpa till är att på olika sätt bidra till ÖSK att få mer publik på matcherna. Det kan vi bland annat göra genom att lajka och återpublicera i de sociala medierna. Att lajka är bra, men att retweeta är oändligt mycket bättre..

Priset är attraktivt.
Även efter prishöjningen i februari borde de allra flesta tycka, att årskortspriset är mycket attraktivt. Priset för standardbiljetten ”Vuxen, gul” 2.499 kronor är 1.000 kronor lägre än vad det var förra året. Det nya priset är inte ens 150 kronor per match om man räknar med de 15 allsvenska matcherna samt de 2 hemmamatcherna i Svenska Cupen. För ståplatsbiljetterna är kostnaden 799 kronor och för barnbiljetterna 499 kronor. För de 17 matcherna motsvarar detta 47 kronor per match för vuxen stå. För barnbiljetter är priset, som gäller för både sitt- och ståplats, närmast osannolika 29 kronor per match.

Betalningsvillkoren är flexibla.
Många kanske har tyckt att de 3.500 kronor som årskorten tidigare kostade var en rätt tung utgift. Speciellt som pengarna skulle ut under perioden december – februari då likviditeten för många kan vara ansträngd. Bra då att ÖSK numera även gör reklam för möjligheten att betala biljetten månadsvis via autogiro. Då hamnar månadskostnaden strax över 200 kronor, vilket är betydligt mer hanterbart. För ståplatskortet blir månadskostnaden 67 kronor i månaden och priset för barnbiljetten som gäller både för sitt- och ståplats är bara 42 kronor i månaden.

Det är enkelt att dela.
Köper man ett årskort vill man helst se alla matcher. Men det är inte alltid man har möjlighet att göra det. Bortslängda pengar? Nej, inte alls – snarare tvärtom. Även om ÖSK inte lämnat så värst mycket information om detta så är det biljettsystem som man idag använder mycket flexibelt. Det är enkelt att hemma på skrivaren skriva ut en streckkodad biljett för en enskild match, som man sedan kan ge eller sälja till någon annan de gånger man inte själv kan gå. Det går även att skicka den här biljetten per epost till den som skall se matchen ifråga. Det går säkert att fixa det här från en smartphone till en annan. Men det är inget jag prövat så det är inget jag kan lova. Men alternativen utskrift/epost fungerar helt klart enkelt och smärtfritt.


Dagens ÖSK-erbjudande som nu väntar på mera klick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.