Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Ring om uppbrottet

Fotbollskanalens Jesper Thedéen har intervjuat Sebastian Ring om hur det är att spela i Grimsby och om varför han valde att lämna ÖSK. En läsvärd artikel som väl bekräftar känslan om varför han lämnade ÖSK.

Det var speltiden eller kanske snarare bristen på den som avgjorde. Under fjolåret fick han spela en hel del även om det mot slutet av säsongen mest blev som vikarierande vänstermittback. I år blir den positionen inte tillgänglig på samma sätt samtidigt som han i konkurrensen om wingbacksplatsen nog hade tvingats släppa Granlund och/eller Rogic före sig. Tråkigt på sätt och vis eftersom Ring hade en av truppens bästa vänsterfötter. Men tränarteamet prioriterade andra egenskaper.

Fotbollskanalen: Ring om första tiden i England – och varför han lämnade ÖSK

Att gå från Allsvenskan till engelska fjärdeligan är onekligen en ny karriärväg för svenska fotbollsspelare. Det skall bli intressant att följa hur det går för Ring och om han kan arbeta sig uppåt i seriesystemet. Det är väl det han hoppas på.

Samtidigt innebär väl de engelska planerna att isolera sig genom utträdet ur EU-samarbetet, att den vägen kanske stängs redan senare i år. Ett huvudsyfte med Brexit är ju att stänga den brittiska arbetsmarknaden för oreglerad arbetskraftsinvandring. Och det borde väl gälla fotbollsspelare också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.