Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Kennedy mot ny klubb?

Aftonbladet skriver att Kennedy Igboananike är på väg att komma överens om ett kontrakt med en ny klubb. Någonstans i Asien.
Enligt uppgifter till Sportbladet är Kennedy överens med en klubb i Asien. Han kommer att åka dit de närmaste dagarna för att genomgå en läkarundersökning och komma överens om de sista detaljerna, skriver tidningen.

ÖSK verkar ha varit helt ovetande om Igboananikes planer och så sent som för någon dag sedan sades det från klubben, att han eventuellt skulle kunna dyka upp då träningen inleddes idag. Det gjorde han nu inte och tack vare Aftonbladets insats vet vi varför.

Det är väl inte utan att man dra vissa paralleller med hur ÖSK hanterade Anton Kralj. Efter det att han avslutat sin provträningsvecka brydde man sig inte om att informera honom om hur hans status var. Kennedy har i princip gjort samma sak. När han väl lämnade klubben brydde han sig inte om att hålla den informerad om hur hans planering såg ut. Vilket han i och för sig inte hade någon egentlig anledning att göra om han inte själv ansåg att det var en stor möjlighet att han skulle fortsätta med ÖSK.

Men så verkar det inte att bli. För ÖSK är det väl rätt så bra att nu få klarhet i att Igboananike inte kommer tillbaka. Det bör väl om inte annat frigöra en del av värvningsbudgeten för någon annan spelare.

På frågan om hur han ser på statusen på ÖSKs spelartrupp efter ”beskedet” från spelaren, säger Axel Kjäll till tidningen.
– Jag tycker vi har en väldigt bra och stark trupp, den är väldigt utvecklingsbar och samtidigt har vi rutinerade spelare. Vi tittar på att få in en eller några spelare till. Sen om det blir en, två eller tre spelare återstår att se.

En något förbryllande kommentar faktiskt. Nog borde man väl vid det här laget då försäsongsträningen dragit igång veta om det är en, två eller tre spelare man behöver fylla på med.

Aftonbladet: Kennedy nära klubb i Asien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.