Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Collander tränade med ÖSK

Skiljebotalangen Dennis Collander var idag på ett återbesök i Örebro då klubben inledde årets försäsong. Enligt Axel Kjäll var detta överenskommet efter de två träningspass han gjorde med truppen i december.

Collander, som är mittfältare och lagkapten i P02-landslaget, hoppas av allt att döma på att få ett A-lagskontrakt med ÖSK. Vad man menar med ett A-lagskontrakt för en spelare som skall fylla 17 kan man ju fundera över. Är det ersättningsnivån eller trupptillhörigheten som är det viktigaste?

Något egentligt behov i år av en central mittfältare har väl ÖSK inte i år, även om man skulle lyckas sälja Rogic. I första hand är det Simon Amin som ses som förstahandsalternativ om någon av de ordinarie faller bort. Men ÖSK tycker kanske att den unga talangen är så pass lovande, att man ändå vill säkra honom för klubben med ett kontrakt.

Axel Kjäll verkar hur som helst rätt intresserad, men vill inte sträcka sig längre än till standardsvaret att man skall diskutera saken senare i veckan.

NA (Betalvägg): Unga landslagskaptenen närmare ÖSK-flytt (text och video)

ÖSK har skrivit, att man vill att år 2023 skall hälften av spelarna i A-truppen ha kommit fram genom den egna akademiverksamheten. Det är ett mycket ambitiöst mål och innebär i princip att man varje år måste får in två yngre spelare som är tillräckligt bra för att motivera en plats i A-truppen. De allra flesta yngre spelare som får chansen lyckas aldrig etablera sig. Det är väl egentligen bara Arvid Brorsson och Rodin Deprem som lyckats med det på senare år.

Så det krävs nog att man hämtar in en del talanger ”utifrån” också. Kanske att man skall se intresset för Collander i det ljuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.