Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Sköldmark om läget

Marcus Folkö Müntzing på Svartvitts redaktion har talat med Magnus Sköldmark om hur det går med arbetet att sätta samman en slagkraftig trupp inför det kommande spelåret.

Anton Kralj.
Ytterbacken tränade med ÖSK under en decembervecka. När NA följde upp saken var Kralj var besviken över att inte ha fått någon återkoppling från ÖSK. Något som Magnus Sköldmark verkar anse vara normalt.
Sköldmark: Min uppfattning är att vi hade en bra dialog med Anton under den tid han var här och att han tyckte att det var väldigt positivt och sen är det vår tidsrymd och våra parallella processer som har tagit längre tid och det gör att vägarna mellan klubb och spelare inte alltid möts. Det är så det fungerar och det är inget konstigt i sig.

Jag kan i och för sig förstå båda parter. Kralj gjorde av allt att döma bra ifrån sig under provträningsveckan, vilket också ÖSK av allt att döma bekräftade. Men efter det att han lämnat ÖSK har han inte hört något mer för klubben, vilket han säkert hoppades på. Sköldmark å sin sida tycks anse, att han inte gärna kan säga till Kralj, att han står på en reservplats i fall andra rekryteringar skulle misslyckas. Samtidigt vill han väl inte ”skrämma bort honom” ifall man trots allt skulle bestämma sig för att ge honom ett kontraktsförslag.

Denni Avdic.
ÖSK är helt klart intresserade av Avdic.
Sköldmark: Jag själv men även Axel har haft långa samtal med honom under den perioden. Vi vet vart vi har varandra
ÖSK har av allt att döma lämnat Avdic ett förslag som denne inte tycker är tillräckligt bra för att han skall anta det direkt. Förmodligen avvaktar han för att se om något intressantare dyker upp. Det har ju spekulerats om att AIK skulle komma med ett förlängningsförslag, vilket Avdic säkert skulle föredra. Men av allt att döma har inte AIK inte bestämt sig än.

Kennedy Igboananike.
Sköldmark: Kennedy är inte avskriven från vår sida. Vi kan inte utesluta att Kennedy spelar i ÖSK Fotboll 2019.
Igboananike verkar precis som Avdic avvakta för att se om inte något annat dyker upp som är intressantare. Det är väl något utanför Sverige som han hoppas på. Oklart om parterna kommit så långt att de vet var de har varandra (som det brukar heta).

Astrit Ajdarevic.
Sköldmark: Astrit är en härlig karaktär men vi vet att han har mer fokus på en annan landsdel i Sverige när det gäller vart han ska spela i dagsläget. Så det är egentligen det vi vet. Jag tror i och för sig att det i första hand är en ekonomisk fråga. Om det dessutom är så att Astrit i första hand skulle föredra en Göteborgsklubb av sociala skäl så blir det givetvis ännu dyrare att knyta honom till sig en tredje gång.

Försäljningar.
Sköldmark bekräftar att ÖSK jobbar på att få spelare sålda. Det pågår ett arbete med att marknadsföra spelare och det finns även agenter som vill marknadsföra våra spelare.

Svartvitt: ”Supportrarnas insamling betyder jättemycket för klubben” (Fast artikeln handlar knappt alls om insamlingen)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.