Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Björkman klar för ÖSK

Under ÖSKs uppesittarkväll på torsdagen presenterades Daniel Björkman som ÖSKs senaste nyförvärv. Efter NA:s avslöjande häromdagen, att allt i princip var klart beträffande Björkmans klubbval, visade det sig att så även var fallet. Rekryteringen blev faktiskt klar redan för en vecka sedan, men av någon anledning dröjde presentationen av det senaste nyförvärvet tills idag.

Björkman är född 1993 och fyller alltså 26 nästa år. Hans kontrakt med BK Forward har gått ut, vilket innebär att kommer utan att belasta klubbkassan speciellt mycket. Något förvånande är kontraktet inte längre än två år. Oklart om det var klubbens eller spelarens önskemål att det skulle vara så kort.

Med fem seniorer plus Helmer Andersson kontrakterade för den kommande säsongen borde därmed behovet av backspelare vara tillgodosett för säsongen 2019.  Även om Axel Kjäll senare under kvällen inte riktigt ville hålla med om den saken.

Intresset för Björkman har varit ovanligt stort under det senaste året med tanke på att det trots allt rör sig om en div 1-spelare som redan passerat talangåldern. Konkret intresse har funnits från allsvenska klubbar som AIK, IFK Göteborg, GIF Sundsvall och IFK Norrköping. Av klubbarna i Superettan har Degerfors och Brage rapporterats vara intresserade. Degerfors i så hög grad att de till och med lämnade ett kontraktsförslag.

ÖSK: Daniel Björkman skriver på för ÖSK
NA (Betalvägg): Daniel Björkman går till ÖSK
NA (Betalvägg): TIDSLINJE: Turerna bakom ÖSK:s Björkman-affär
Fotbollskanalen: Provtränade med AIK och Blåvitt – nu klar för Örebro
NA (Betalvägg): BK Forwards jagade mittback valde ÖSK
ÖSK: Daniel Björkman klar för den svartvita tröjan (video)
BK Forward: Tack Danne


Statistik Daniel Björkman från fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.