Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Besara söker jobb

Som av en händelse (fast det är nog inte det) dyker det upp två artiklar om Nahir Besara och hans situation. Det är Fotbollskanalen och Expressen som båda intervjuat Besara om var han befinner sig i dagsläget. Klubblös visar det sig och utan några kontakter från någon svensk klubb.

Inte ens Hammarby har tagit upp kontakten. Det verkar faktiskt som om hans tidigare klubb av någon anledning inte vill ha tillbaka honom. När han kom tillbaka från Turkiet tränade han lite med dem för att sedan vara på väg att skriva på för GIF Sundsvall. Innan Alexander Axén och ÖSK fick honom på bättre tankar. Inte heller efter det att han lämnade ÖSK har han hört något från dem.

Inga kontakter alltså från svenska klubbar och några få från utlandet som han tackat nej till. Förmodligen lyckosökare i den norska andraligan eller något åt det hållet.

Fotbollskanalen:
27-åringen kan både tänka sig en flytt inom allsvenskan såväl som till utlandet. Däremot har han inte någon kontakt med Hammarby, som han tillhörde mellan 2013 och 2015.
– Jag stänger inga dörrar. Jag väntar på att något bra ska komma och det kan egentligen vara vad som. Jag har haft några förslag att ta ställning till, men inget som jag nappat på ännu, säger han.

Expressen:
Vad är nästa naturliga steg?
– Jag håller alla dörrar öppna. Erbjudandet måste vara bra för mig, både sett till utmaningen och även det ekonomiska. Jag måste hitta något bra och det kan vara i Sverige och utomlands.

Så anbuden verkar inte direkt strömma in (om man läser mellan raderna). I ”värsta” fall skulle han till och med kunna tänka sig att fortsätta i ÖSK om inget bättre dyker upp.

Fotbollskanalen:
– Jag har inte stängt dörren helt på det sättet (för att lämna ÖSK). Man vet aldrig vad som händer, men jag vill ta nästa steg och jag kände att jag har gjort två och ett halvt år. Det kändes lagom och nu är jag redo att testa mina vingar och se var jag kan landa.

I normala fall kan man tycka, att i alla fall några allsvenska sportchefer borde ha varit i kontakt med honom redan innan allsvenskan var färdigspelad. Definitivt efter det att han officiellt blivit avtackad av ÖSK. Men de svenska ”stor”klubbarna är uppenbarligen inte intresserade. Han kanske redan anses vara för ”gammal”. Han fyller 28 i februari. Förmodligen vill han väl ha ett treårskontrakt för att på så sätt ”säkra framtiden”.

Så helt omöjligt är det kanske inte att han fortsätter hos ÖSK avtackningen till trots. Han verkar ju ha trivts väldigt bra i ÖSK och med tränarteamet.

Fotbollskanalen: Besara om framtiden: ”Hade önskat att jag signat för ett lag i går”
Expressen: ”Förstår att jag alltid kopplas till Hammarby”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.