Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Martin Broberg?

NA har kollat läget med Martin Broberg som har ett utgående kontrakt som Odd, hans nuvarande norska klubb inte har för avsikt att förlänga.
-Vi har mange spillere i hans posisjon og han har flere andre muligheter der ute, så fra Odd sin side er det da ikke aktuelt å forlenge kontrakten med han. Broberg har også vært litt uheldig med ulike utfordringer, men han er en god spiller og en super gutt, kommenterar Dag Eilev Fagermo lagets huvudtränare, saken.

Martin Broberg säger till NA att han har kontakt med både svenska och norska föreningar, samt att ÖSK ligger honom varmt om hjärtat. Alltså precis vad man skall säga i en situation som den han nu befinner sig i. ”Stäng inga dörrar och låt eventuella intressenter förstå att det även finns andra som är intresserade”. Nu vet vi ju inte om ÖSK tillhör de intresserade klubbarna och i så fall hur starkt intresset är. Att man håller kontakt med sina föredettingar tillhör en sportchefs arbetsuppgifter – så inget märkligt med den kontakten.

Broberg, som fyller 29 nästa år, lär gå till den som kan betala bäst eller möjligen ge honom längst kontrakt. Han är i den ålder nu där det gäller att skörda innan karriären avslutas. Med tanke på hans ålder lär han inte vara intressant för någon av de svenska ”stor”klubbarna, så det är möjligt att ÖSK skulle kunna ha en chans om de verkligen är intresserade.

Tiden i Norge har väl varit så där för Brobergs del. Förra året, som var det första, sinkades han en hel del av en skada. I år har han varit skadefri och med på planen 24 gånger i de 29 ligamatcher laget hittills har spelat. Men full tid har han bara fått vid sju tillfällen. Annars har han blivit antingen inbytt eller utbytt. Transfermarkt ger honom en genomsnittlig speltid på knappa 59 minuter.

Någon fast plats i laguppställningen verkar han inte ha haft. I de matcher han spelat från start har han enligt Transfermarkt spelat som central anfallare vid 6 tillfällen, som högerbräddare vid 5 tillfällen, central mittfältare vid 4 tillfällen samt 1 gång vardera som vänsterbräddare resp. högerback. Han verkar alltså inte ha lyckats etablera sig som förstahandsvalet på någon av dessa positioner.

Poängskörden är fyra mål och sex målgivande passningar. Dessutom tre gula kort.

NA (Betalvägg): Brobergs kontrakt med norska klubben löper ut
Odd: Tre spillere forlater Odd.
Transfermarkt: Martin Broberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.