Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Sköld till Örgryte

Victor Sköld: Ny klubbdress – nya förhoppningar.


Det tog inte lång tid för Victor Sköld att skaffa sig en ny arbetsgivare. Idag meddelar Örgryte IS, att de skrivit kontrakt med ÖSKs numera före detta anfallare. Därmed bekräftas det rykte som kom upp redan förra veckan. En viss försiktighet kan dock skönjas i ÖIS upplägg. Kontraktet är bara ettårigt kombinerat med ett andra optionsår.

Om man frågar sig hur det kommer sig att Örgryte väljer att chansa på Sköld som väl inte haft några större framgångar sedan han lämnade Falkenberg efter säsongen 2013, så kan man nog finna förklaringen där och då. Hans tränare under de två åren i Falkenberg var nämligen Thomas Askenbrand, som numera har Örgryte som sin tränaruppgift.

Askenbrand hoppas uppenbarligen på att kunna logga fram de målgöraregenskaper som gjorde hans speltid i Falkenberg så framgångsrik. Hans möjligheter att lyckas? Nja, i allsvenskan räckte Sköld inte till, även om det aldrig fanns någon anledning att klaga över inställning och arbetsinsats. Jag tyckte dock att han även i U21-sammanhang o.dyl. hade påtagliga problem med att få bollen i mål trots att motståndet inte höll allsvensk klass.

NA. (Betalvägg): Anfallaren lämnade ÖSK – nu klar för Superettanklubb
Örgryte IS: Välkommen till ÖIS, Victor Sköld!


Statistik för Victor Sköld från Fotbolltransfers.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.