Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Igboananike: Det beror på hur allt ser ut

NA:s Fredrik Carlsson försökte efter matchen mot IFK Norrköping locka ur Kennedy Igboananike någonting om dennes framtidsplaner. Det gick väl på sin höjd så där.

Ditt kontrakt med ÖSK går ut efter säsongen. Hur ser framtiden ut?
– Det är en match kvar sedan får vi se vad som kommer att hända.

Känns det som att du blir kvar i ÖSK?
– Jag vet inte. Ingen aning. Det beror på hur allt ser ut. Just nu vet jag inte om jag kommer att bli kvar eller om jag kommer att dra. Vi får se efter säsongen.

Förs det diskussioner mellan dig och ÖSK?
– Jag vet ingenting. Jag håller fokus på ÖSK att försöka vinna matcher.

Helt klart är att Kennedy av någon anledning inte alls vill tala om sin framtid. Varför är svårt att säga. Kanske rör det sig bara om språkliga svårigheter – hans svenska verkar ju inte vara tillräckligt bra för att han skall kunna uttrycka sig någorlunda nyanserat. Eller så är han inte tillräckligt medietränad. Eller så vet han helt enkelt ingenting eftersom hans agent sköter allt. Eller någonting annat.

Annars kan man ju tycka, att en spelare med utgående kontrakt mycket väl kan förklara, att han undersöker olika möjligheter av vilka ÖSK är en. Det är ju ingen hemlighet att det är så det förhåller sig i de flesta av de fall där en spelare säger att han vill vänta tills efter säsongen med att diskutera sin framtid.

För egen del skulle jag faktiskt inte sörja speciellt mycket om Kennedy lämnade ÖSK efter den här säsongen. Visst, han är en mycket duktig målskytt som gör många mål. Men jag tycker samtidigt att hans närvaro på planen utarmar ÖSKs spel. Han deltar så gott som inte alls i kombinationsspelet utan ligger och lurpassar i backlinjen i väntan på att en chans skall dyka upp. Men ÖSKs framspelare är inte tillräckligt skickliga för att skapa de chanser han behöver.

NA (Betalvägg): Kennedys mål nära att säkra guldet åt förra klubben AIK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.