Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2018: Besviken Besara lägger skulden på ÖSK

En påtagligt besviken Nahir Besara är tillbaka i Örebro efter den havererade övergången till klubben Al-Khor SC i Qatar. Enligt Besara var anledningen till att det inte blev någon övergång, att ÖSK höjde sina krav, vilket gjorde att Al-Khor backade ur affären.

Om detta är hela, halva eller bara en liten del av anledningen till att det inte blev någon affär är det för en utomstående omöjligt att han någon uppfattning om. Helt otroligt låter det dock inte, att ÖSK trodde att deras förhandlingsläge, med ett fönster som var på väg att stängas, var bättre än vad den sedan visade sig vara.

Men det kan givetvis även vara så, att när Al-Khor såg att de skulle kunna få loss brassen Wagner, så passade det bra att skylla på att ÖSK försökte bättra på sina villkor när de tackade nej till Besara. Hade de verkligen velat ha Besara, hade de förmodligen inte lämnat förhandlingarna på en gång utan kommit tillbaka till ÖSK med ett motbud av något slag.

Wagner är för tillfället listad som klubblös hos Transfermarkt.com. Om han om några dagar anges med Al-Khor som klubbtillhörighet så var det nog inte det förhöjda priset på Besara som stjälpte affären.

NA (Betalvägg): Nahir Besara rasar efter spruckna Qatar-affären


Tillägg 1.
En något skuldmedveten Sköldmark låter sig intervjuas av Fotbollskanalen. En nyckelmening i intervjun är nog: – Vi försöker alltid i slutdelen maximera spelaraffärer och så också i detta fall.
Fotbollskanalen: ÖSK:s svar efter Besaras ilska: ”Har förståelse för att han känner sig besviken”


Tillägg 2.
Sköldmark har även uttalat sig för NA. Enligt honom lämnade ÖSK två varianter av anbud till den Qatariska klubben. Ett av dessa skall, enligt Sköldmark, ha varit i enlighet med vad Al-Khor sagt sig acceptera. Inget av anbuden accepterades dock.
NA (Betalvägg): ÖSK skickade två Besara-bud till – Sköldmark om missade Qatar-affären

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.