Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2018: Ingen övergång för Besara

Trots att det såg väldigt lovande ut blir det ingen övergång för Nahir Besara till den Qatariska klubben Al-Khor. I kväll meddelade NA att affären inte blir av.
– Vi försöker alltid att maximera en affär för oss som part och målet har varit att få till en affär. Vi kommer att utvärdera om vi kunde ha gjort något annorlunda. Men jag tror inte att vi kommer att få en fullständig bild av vad som har hänt, om det är pengar det handlar om eller om de har valt en annan spelare, säger Magnus Sköldmark till tidningen.

NA har tidigare skrivit att det fanns intresse för en brasiliansk spelare vid namn Wagner. Denne skall ha legat i konflikt med den brasilianska klubben Vasco da Gama. Det är möjligt att den konflikten löste sig och att Al-Khor därmed kunde köpa loss honom. Vilket i sin tur nog betyder, att Besara aldrig varit klubbens förstaval utan att man tog ner honom och förhandlade med ÖSK för att ha honom som ett alternativ om affären med brasilianaren inte blev av.

Tråkigt, främst för Besara som missade möjligheten till ett säkert välbetalt fotbollsjobb. Men även för ÖSK som verkar ha varit inställda på att tjäna en del på övergången.

Det här betyder att Besara med allra största sannolikhet är kvar säsongen ut i ÖSK. Vad som sedan händer är oklart, men det troligaste är att han lämnar ÖSK som en Bosman-spelare.

I princip skulle han kunna spela redan på lördag mot Sundsvall, men det troligaste är väl att han inte gör det. Den fysiska belastning efter två långa flygresor och den psykologiska efter en lovande övergång som gick om inte gör nog, att han behöver lite tid innan han kan gå för 100 procent igen.

NA (Betalvägg): NA avslöjar: Proffsaffären sprack – inget kontrakt för Nahir Besara i Qatar.
NA (Betalvägg): Avslöjar: Här är spelarjakten som kan stoppa ÖSK:s Besara-affär


Tillägg 180914.
NA:s Fredrik Carlsson bekräftar bilden av att Besara aldrig var klubbens förstaval utan mer en del av Plan B eller möjligen C.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.