Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Sköld får vänta

NA:s Fredrik Carlsson har hört sig för hos ÖSKs sportsliga ledning om hur det står till med Victor Skölds kontraktssituation. ÖSK har ju tidigare deklarerat, att Sköld inte finns med bland de spelare man avser att diskutera en kontraktsförlängning med. Och på den punkten har ingenting förändrats trots att Sköld ”fått fart på målskyttet” i Allsvenskan. Två mål – även om de varit viktiga – räcker inte till för att initiera en förhandling om kontraktsförhandling.

– Det som med alla, att det är kopplat till våra mål, strategier och med ekonomi. Så det är många parametrar som ska gå in. Beroende på hur man spelar så finns det plats för olika många. Nu har vi spelat med en spets och två tior, kan man uttrycka sig, resonerar Magnus Sköldmark.

Axel Kjäll är väl på sätt och vis lite mer rak på sak.
– Vi får inte svänga för mycket från match till match, säger ÖSK-tränaren.

Det är nog klokt. Fler än två allsvenska mål på en säsong krävs nog för att en anfallare skall anses vara intressant. Nu kommer väl tyvärr – sett ur Skölds synvinkel -möjligheterna att bättra på målskörden att vara begränsade under resten av säsongen. Om och när Kennedy Igboananike är i speldugligt skick lär han förpassa Sköld till avbytarbänken. Och där gör man som bekant inte några mål.

Beträffande nigerianens status så hoppas man från ÖSKs sida, att anfallaren skall vara tillgänglig till nästa match som är mot GIF Sundsvall på hemmaplan nästa lördag. Det är väl i och för sig möjligt att man då låter Sköld starta för att senare under matchen ta in Igboananike. Men det kan bli hans sista chans att göra ett ordentligt avtryck i målprotokollet. Gör han mål igen lär det å andra sidan vara svårt att låta honom sitta av matcherna.

NA. (Betalvägg): Victor Sköld inte närmare nytt ÖSK-kontrakt – trots målsuccén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.