Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Igboananike väntar på ÖSK

ÖSK har sedan en tid tillbaka jobbat med kontraktsförlängningar för fyra spelare. Det rör sig om Michael Almebäck (nu klart), Sebastian Ring, Nordin Gerzic och Nahir Besara. Förutsättningarna att komma till skott beträffande Ring och Gerzic är nog rätt goda. De har nog inte så mycket annat att välja på – i alla fall inte Gerzic på grund av åldern. När det gäller Besara verkar statusen vara ”Vi vet vad vi har varandra”. Dvs. att ÖSK presenterat ett erbjudande som Besara tycker är för lågt, men att han håller dörren öppen ifall det inte skulle dyka upp något bättre. Påminner en del med hur man behandlade Robert Åhman-Perssons utgående kontrakt för några år sedan. Då RÅP ville till Kina, men hamnade i Portugal.

Däremot har det varit påfallande tyst om Kennedy Igboananike, som även han har ett utgående kontrakt. ÖSK tycks inte ha varit i kontakt med honom för att ens prata igenom hans situation och hur ÖSK ser på en eventuell förlängning. Jag har hela tiden trott att detta beror på att Kennedy på ett tidigt stadium förklarat att han ville vidare i sin fotbollskarriär efter de två åren med ÖSK. Annars ter sig ÖSK passivitet väldigt märklig.

I en intervju med NA ”beklagar” sig nu spelaren över att han inte hört något från klubben.
– Det är ÖSK som bestämmer om jag ska vara kvar eller inte. Jag håller bara fokus tills säsongen är slut. Jag har inte fått något bud eller svar från dem så det är klubben som måste ta ansvar för det, kommenterar han sin situation.

Det låter väl närmast som om han och möjligen även klubben räknat med/hoppats på att kunna lämna klubben under sommarens transferperiod. Nu, när inget realiserats, vill han ha ett besked hur klubben ställer sig till en eventuell förlängning. För att få veta hur alternativet stanna kvar i ÖSK ser ut. Kennedy fyller 30 nästa år och det börjar väl bli svårt för honom att hitta bra erbjudanden på den internationella spelarmarknaden.

ÖSK har väl i det här fallet två överväganden att göra. Dels hur mycket man är villig att låta en förlängning kosta. Dels hur länge ett eventuellt erbjudande skall vara giltigt. De vill säkert ha så stor handlingsfrihet som möjligt då nästa års trupp skall utformas. Då kam man inte vänta ”hur länge som helst” på att Igboananike skall bestämma sig.

NA (Betalvägg): ÖSK:s stjärnanfallare snart utan kontrakt – Kennedy om tystnaden: ”Allt hänger på klubben”

Från ÖSKs sida bekräftas (något senare), att man avser att diskutera framtiden med spelaren.
– Självklart är det så. Han har tuff period bakom sig med skada. Men vi ska sätta oss ner och diskutera vår relation med varandra, säger Magnus Sköldmark till tidningen.

Ordvalet ”diskutera vår relation” låter ju i och för sig lite märkligt, om det nu verkligen var så Sköldmark sade och menade.

NA (Betalvägg): ÖSK:s plan för anfallsstjärnan – ska träffas för att diskutera framtiden

Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.