Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Tre år till med Almebäck


Eftersom höstfönstret stängdes för ungefär tre veckor sedan får väl Michael Almebäcks kontraktsförlängning idag anses vara den första transaktionen som kan hänföras till det kommande vinterfönstret.

ÖSK meddelade nämligen idag, att man kommit överens med mittbacken om en treårig kontraktsförlängning. Det innebär att Iron-Mike kommer att representera ÖSK till och med år 2021 om inget oförutsett inträffar. Något som knappast lär vara fallet för hans del.

Jag har (och är) rätt tveksam till Almebäcks fotbollstekniska kunnanden. Något som blev rätt uppenbart under hans försök att etablera sig utomlands. Det gick inte så bra – varken i Belgien eller i Danmark. Men i Allsvenskan räcker han till – i alla fall så länge som han inte krånglar till saker och ting ”i onödan”. Almebäck är ju i första hand  en brytande mittback. Något som väl passar rätt så bra när ÖSK väljer att spela ett lågt och tätt försvarsspel. Dessutom tror jag att övergången till en trebackslinje passar honom rätt bra. Nu har han trots allt bättre möjligheter både till höger och till vänster med mittbackskolleger som kan sköta uppspelen.

– Jag är glad att vi är i mål med avtalet med Micke. Hans erfarenhet och hans snabbhet är viktiga egenskaper för oss, kommenterar Magnus Sköldmark kontraktsförlängningen.
– Jag är väldig glad att få vara ÖSK-spelare i tre nya år. Min ambition har hela tiden varit att förlänga med ÖSK, tycker Almebäck.

I och med att ÖSK nu kommit i mål med förlängningen av Almebäcks kontrakt återstår det tre namn på Magnus Sköldmarks förlängningslista. Det är Nordin Gerzic, Sebastian Ring och Nahir Besaras. Om nu inte Viktor Sköld krånglar till det genom att fortsätta att göra mål i var och varannan match. Kennedy Igboananike anser man väl redan nu vara förlorad och möjligheterna att Besra fortsätter i Örebro är nog inte heller så stora.

ÖSK: Michael Almebäck förlänger med ÖSK

Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.