Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16/02: Bergmark landslagsuttagen

Efter att just ha avslutat den Nordiska Pojklagsturneringen på Färöarna är det snart dags för nästa landslagsuppdrag för Sverige sextonåringar. Dubbellandskampen mot Slovakien, som spelas i Skalica några mil från Bratislava, tjänar som den sista förberedelse inför EM-kval 1, som avgörs i Bohuslän i månadsskiftet september/oktober.

Till landskamperna som spelas den 4:e och 6:e september har förbundskapten Christofer Augustsson tagit ut en trupp på 20 spelare. En lite större trupp än normalt. Jag antar att man vill kolla så många spelare som praktiskt möjligt innan allvaret börjar i EM-kvalet.

En av de uttagna är ÖSKs mittbackstalang Niclas Bergmark som gjorde en mycket bra insats i Nordisk pojk med bland annat 2 landslagsmål på meritlistan.

SvFF: Dubbellandskamp mot Slovakien
SvFF: P16/02: Trupp till Slovakienmatcher

En intervju med Niclas som gjordes efter Nordisk pojk finns för övrigt på SvFF:s webbplats. Niclas gjorde då en mycket bra turnering. Han var det svenska lagets bästa målskytt och spelade alla fyra matcherna så när som på fem minuter. Då blev det lite mer speltid än planerat på grund av en skada på en annan spelare.

Jag missade artikeln då den publicerades efter landskamperna på Färöarna på grund av att SvFF:s nya webbplats inte är så användarvänlig. (ingen RSS-feed).

SvFF: Niclas Bergmark summerar Nordisk pojk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.