Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2018: ÖSK bjöd på Björkman

Ett av sommarens mysterier var frågan varför ÖSK inte intresserade sig för BK Forwards mittback Daniel Björkman, när det plötsligt och delvis oplanerat uppstod en mittbacksbrist i ÖSK-försvaret. Björkman borde definitivt ha varit av intresse för ÖSK efter att han provspelat både med AIK (före säsongen) och IFK Göteborg (under sommaren).

NA tror sig nu veta (Enligt uppgifter till Sporten), att ÖSK faktiskt var väldigt intresserade av spelaren. Så intresserade att de till och med förhandlade med BK Forward om en övergång. Någon sådan blev det dock aldrig trots att parterna (enligt NA:s källa) inte låg så långt ifrån varandra beloppsmässigt.

Varför det inte blev någon affär verkar inte någon vill yttra sig om. Varken Magnus Sköldmark eller Forwards Peter Olsson tycks vilja uttala sig om saken. (Det skall de ju inte göra heller). Enligt tidningen skall det dock finnas ett fortsatt intresse från ÖSKs sida för Björkman.

En gissning varför det inte blev någon affär skulle kunna vara, att ÖSK medan förhandlingarna drog ut på tiden, fick upp spåret på Viktor Tranberg. Han är en mer rutinerad mittback på allsvensk nivå. Lösningen med lån och option att köpa loss honom ger dessutom ÖSK mer flexibilitet än vad ett flerårskontrakt med Björkman skulle ha inneburit.

Däremot tror jag inte att ÖSKs intresse för Fabio hade något med saken att göra. Hans korttidskontrakt med ÖSK skall nog snarast ses som en möjlighet till en förlängd provspelsperiod som plötsligt dök upp.

Det kan givetvis även ha varit så, att klubbarna inte alls låg speciellt nära varandra villkorsmässigt och att det var därför som ÖSK inte gick vidare.

Trist framför allt för Björkman som alltså det här året haft intresse på sig från tre allsvenska klubbar utan att någon av dem kom till skott. Han är 25 år och har inte så många år på sig om han vill och får en möjlighet att ta steget upp till fotboll på allsvensk nivå. I det sammanhanget kan man dock komma ihåg en annan mittback som gick från BK Forward i den åldern och som sedan klarade sig riktigt bra. Magnus Wikström var redan 26, då han lämnade klubben för Gefle IF.

NA (Betalvägg): ÖSK la bud på Daniel Björkman under sommarfönstret – men drog sig ur affären

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.