Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2018: Johan Bertilsson till ÖSK

Trägen vinner, heter det ju. Efter ett otal antal försök har ÖSK äntligen lyckats övertyga Johan Bertilsson att den svartvita matchdressen passar utmärkt på hans späda kropp. För att övertalningsförsöken till slut skulle lyckas behövdes det ett halvt år för Bertilsson i Dalkurds havererande organisation. Så när ÖSK kom med sitt erbjudande högg den före detta Degerforsspelaren direkt (verkar det som).

När sedan Magnus Sköldmark även lyckats komma överens med Dalkurd om villkoren släppte ÖSK nyheten tidigt på morgonen idag – en dag innan det svenska transferfönstret stänger.

ÖSK jobbar nu på att få övergången registrerad och klar redan idag så att Bertilsson är spelklar till matchen mot Brommapojkarna i morgon. (Det säger väl en del om hur pass stora problem ÖSK för närvarande har att mobilisera en slagkraftig matchtrupp).

Det enda frågetecknet är Bertilssons ålder. Han har redan fyllt 30, så övergången innebär inte direkt någon föryngring av spelartruppen. ÖSK räknar dock av allt att döma med att han kommer att lyckas försvara sin fysiska status och har skrivit ett kontrakt med honom på tre och ett halvt år.

I och för sig kan just kontraktslängden ha varit en faktor som gjorde honom välvilligt inställd till ÖSKs invit. (Förutom att han kunde komma loss från Dalkurd). För spelare som kommit upp mot trettioårsstrecket brukar kontraktslängden bli en allt viktigare parameter vid kontraktsskrivande. Det gäller ju för dem att förlänga inkomstströmmen så långt som möjligt.

ÖSK: Johan Bertilsson klar för ÖSK
ÖSK: Intervju med Johan Bertilsson (video)
NA med en lite märklig rubriksättning. Det verkar vara någon av Mittmedias dalareportrar som skrivit ihop texten. Här i Örebro borde det väl ha varit tvärt om, alltså klar för ÖSK – lämnar Dalkurd: Johan Bertilsson lämnar Dalkurd – klar för ÖSK
Dalkurd FF verkar inte direkt ledsna över att se honom lämna klubben: Johan Bertilsson lämnar Dalkurd
Aftonbladet: Bertilsson lämnar Dalkurd – klar för konkurrenten
Svartvitt: Örebro SK värvar Johan Bertilsson från Dalkurd FF


Johan Bertilssons statistik (från fotbolltransfers.com)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.