Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

SIlly Summer 2018: ÖSK vill ha Bertilsson

ÖSK vill ha Johan Bertilsson och har lagt ett bud till Dalkurd. Ingenting överraskande med det. ÖSK vill alltid ha Johan Bertilsson och lägger bud vid varje tillfälle som det verkar att han är på väg att röra på sig. Och Bertilsson väljer alltid ett annat alternativ.

Värst var det väl någon gång i början av hans karriär. Bertilssons kontrakt med Degerfors var på väg att gå ut och ÖSK hade kommit överens om att han skulle komma över till Örebro för att träna med klubben. Men samma dag som provträningen skulle äga rum meddelades det från andra sidan de Blå Bergen, att han förlängt sitt kontrakt med Degerfors.

Sedan dess har ÖSK ihärdigt och enträget försök att få honom att förstå sitt eget bästa och göra Behrn Arena till sin hemmaplan. Så här långt utan någon framgång.

Inför den här säsongen bestämde sig Östersund att de inte längre hade någon användning för honom. Till allmän förvåning valde Bertilsson därför Dalkurd som sin nästa destination. Kanske att han längtade tillbaka till Gävle där han spelade i två och en halv säsong. Eller vad vet jag, de kanske erbjöd något som var fördelaktigt rent ekonomiskt. Eller så var det för att han skulle slippa spela med ÖSK. Vem vet. Det sågs i alla fall som något av en kupp av Dalkurd att knyta honom till sig.

Men något verkar ha gått snett i Dalkurd. (OK,det är mycket som har gått snett i Dalkurd och Bertilssons framtid är bara en liten sak i det sammanhanget). Han har knappt fått spela och efter VM-uppehållet meddelade klubben att de inte längre ville ha honom kvar. Han ingick inte längre i deras planer och han var för dyr för en klubb som är på väg att åka ur allsvenskan och som dessutom kommit på kant med sin storsponsor.

Fast nu verkar det som att han tagits till nåder igen. Detta påstår Nya Wermlands-tidningen i en rubrik till en artikel, som de gömt bakom sin betalvägg. Men det kan ju vara taktik från Dalkurds sida för att försöka pressa fram ett bättre pris de de säljer honom.

Nu hävdar alltså Aftonbladet som för en gångs skull slagit Daniel Kristofferson på Expressen med en Silly Season nyhet, att ÖSK lagt ett bud på honom. Det låter väl troligt – det brukar de göra. Vi får se om Bertilsson fortsätter att ÖSK-vägra.

Aftonbladet: Avslöjar: Örebro SK har lagt bud på Bertilsson

Inte mig emot säger jag. Det är en lurig spelare med kvaliteter som inte är så vanliga hos ÖSK. Dessutom två år yngre än Wanderson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.