Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2018: Wanderson klar för Helsingborg?

Det verkar väl luta mot att Wanderson väljer Helsingborg som avstampspunkt för sin svenska återkomst. Några av varandra oberoende media hävdar i alla fall detta.


FotbollDirekt skriver i en artikel som handlar om att Östersund tackat nej till värvningen, att klubben fick ett erbjudande som de inte var intresserade av. Enligt artikeln presenterade spelaren igår av Helsingborg. Något som i och för sig inte stämmer, men ändå.
FotbollDirekt: Daniel Kindberg bekräftar – Östersund erbjudna stjärnan

Att Östersund fick erbjudandet skall inte överraska någon. Om Martin Dahlin som är hans agent gjort sitt jobb ordentligt bör han väl ha kontaktat samtliga eller så gott som samtliga allsvenska klubbar för att höra om de var intresserade.


Helsingborgs Dagblad har en artikel om Andreas Granqvist betydelse betydelse för värvningen. I ingressen skriver de: ”I dagarna presenteras Wanderson som HIF-spelare.” Resten av artikeln är dold bakom deras betalvägg, men nog lutar det mot att han har valt Helsingborg.


Expressen som i södra Sverige heter Kvällsposten har även de en artikel om Granquists betydelse för övergången. ”Wanderson do Carmo väljer spel i Helsingborg och skriver på inom de närmaste dagarna”, avslöjar SportExpressen.

Av denna framgår att övergången finansieras via externa källor samt att HIF ligger efter med betalning av hyror till kommunen med ett belopp på 2 mkr.

Expressen: Granqvists hemliga roll fixade stjärnvärvningen


Nu återstår förmodligen bara att hoppas, att han anländer till Helsingborg överviktig och oinspirerad, samt att han mer eller mindre omgående hamnar i en konflikt med Per-Ola Ljung på grund av att han maskar i det defensiva arbetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.