Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Landslagsplats för Granlund

Albin Granlund, som i princip gått skadad hela vårsäsongen och bara fått göra två inhopp nu på slutet för ÖSK, har trots sin begränsade speltid blivit uttagen till det finska landslaget. Den finska förbundskaptenen Markku Kanerva har inkluderat honom i sin trupp för matcher mot Rumänien och Vitryssland i veckan som kommer.

De som såg Albin i aktion i U21-matchen mot Hammarby tidigare i veckan kunde nog konstatera att vänsterbacken har en bit kvar till landslagsformen. Men det gick också att se vilka kvaliteter det är som på gamla dagar har givit honom en plats i det finska landslaget.

Problemet är väl främst att eftersom han inte spelat en hel match under våren, så räcker varken ork och energi ännu inte till för en hel match. Ett inhopp med en halvtimme kvar av matchen klarar han säkert av, men inte så mycket mer om man vill ha hög kvalitet på insatsen.

I ÖSKs studioprogram Sportklubben som sändes igår, berättade Axel Kjäll att han varit i kontakt med Kanerva och diskuterad Granlunds nuvarande status. Axels åsikt är att Granlund inte skall spela båda matcherna och helst inte en hel match heller.

Kanerva är säkert medveten om detta. Men det kan ändå vara bra att hålla kontakten med Granlund och inkludera honom i landslagssammandragningen, även om det inte kommer att bli så mycket speltid den här gången för hans del.

ÖSK: Granlund på landslagsuppdrag
NA: ÖSK-spelaren uttagen i landslaget – spelar dubbellandskamp nästa vecka
Man kan ju fråga sig hur NA redan nu tror sig kunna veta, att han kommer att spela båda landskamperna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.