Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16/02: Tredje landskampen för Niclas Bergmark

Det svenska P16-landslaget avslutade igår UEFA-turneringen i Bohuslän med en ren seriefinal mot Österrike. Trots en svensk halvtidsledning med 1-0 lyckades laget inte behålla sitt övertag utan fick till slut se sig slagna med 2-1. Österrike gick därigenom igenom turneringen utan poängförlust.

För ÖSKs Niclas Bergmark har nog turneringen trots förlusten inneburit en positiv upplevelse. Han började på bänken i den första matchen (Irland) för att sedan bli inbytt i andra halvlek. I den andra matchen (Turkiet) var han en av startspelarna och han fick dessutom spela hela matchen. Mot Österrike fanns han ånyo med i startelvan och var med på planen till den 68:e minuten (matchtid 2*40).

SvFF: Förlust mot Österrike


Den här landslagsturneringen har till stora delar fungerat som en inventering av tillgängliga spelare i åldersklassen. Utöver Niclas var ytterligare åtta av de uttagna spelarna debutanter. Frågan är nu om Niclas gjort tillräckligt mycket för att få nya möjligheter i landslagssammanhang.

Sextonåringarna kan nämligen se fram emot en innehållsrik höst.

  • I början av augusti månad spelas traditionsenligt den nordiska pojklandslagsturneringen, som i år avgörs på Färöarna. I gruppspelet möter Sverige landslagen från Nordirland, Finland och Danmark.
  • I början av september möter svenskarna Slovakien i en dubbellandskamp (på bortaplan, tror jag).
  • Det innehållsrika landslagsåret avslutas med den första kvalturneringen på vägen till nästa års U17-EM. På hemmaplan i Sverige kommer det svenska laget att möta Montenegro, Lichtenstein och Nederländerna.
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.