Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Idrottspsykolog till ÖSK

ÖSK skriver på sin webbplats, att de anställt Johan Fallby som idrottspsykologisk rådgivare. Att säga att de anställt honom verkar dock vara att ta i en smula. Snarare är det så, att de kommer att anlita honom.

Detta framgår även av ÖSKs pressmeddelande i vilken de skriver. Initialt kommer Fallby framförallt att arbeta med tränarteamet. Fallby kommer inte vara heltidsanställd, men han kommer att jobba med teamet varje vecka. Uppdraget är inte tidssatt, utan man kommer ingå ett samarbete med avsikten att det ska bli långsiktigt, skriver ÖSK.

Lite löst i anställningskanterna. Det handlar alltså inte om hur man skall få Victor Sköld att börja göra mål igen utan verkar snarast handla om att utbilda och utveckla ledarstaben inom området idrottspsykologi.

Hur som helst är detta något av ett kap för ÖSKs del. Fallby är ett etablerat namn som idrottspsykolog. Han har en akademisk utbildning inom sitt specialistområde och kommer närmast från en treårig anställning hos FC Köpenhamn. Dessutom har han jobbat tio år på Svenska Fotbollförbundet, så det är väl möjligt, att ÖSKs nye styrelsemedlem Urban Hammar varit inblandad i rekryteringen på något sätt.

ÖSK: Örebro SK anställer Johan Fallby som idrottspsykologisk rådgivare
NA: Han är ÖSK:s senaste nyförvärv: ”Känns som ett superspännande läge”

Johan Fallby medverkade för ca. ett halvt år sedan i podden Tyngre Träningssnack, och gav i den sin syn på sitt verksamhetsområde. Det är ett rätt mastigt inslag på en och en halv timme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.