Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Axén hjälper Sleipner

NA skrev igår, att Alexander Axén kommer att rycka in som problemlösare i norrköpingsklubben IK Sleipner.

Axén kommer under kommande säsong tillhöra en ledarstab, då han kommer fungera som mentor för tränaren Anders Nyqvist, och enligt klubbens sida ”aktivt bidra till utvecklingen av Sleipners A-lag”, skriver NA.

Bakgrunden till uppdraget framgår av en artikel i Norrköpings Tidningar (som av någon anledning hamnat utanför tidningens betalvägg). I Sleipner, som är ett hyfsat div 2-lag (3:a, fem poäng efter Rynninge förra året), verkar den stora oredan ha tagit över.

NT skriver: Det har varit en turbulent tid i det ”randiga” omklädningsrummet där vintern har handlat om tränarbyte, många spelare som bytts ut och dessutom kom det för en dryg vecka sedan fram ett missnöje från spelarhåll med kommunikationen från Nyqvists sida. Den senaste veckan har styrelsen, som även fick kritik för att ha varit för osynlig runt A-truppen, sökt en lösning och en väg framåt.

Hur har då Axén hamnat i den här situationen? Jo, det verkar vara via ÖSKs tidigare målvaktstränare Robert Axelsson, som engagerat sig i Sleipner. Axelsson, som numera återigen tillhör IFK Norrköpings organisation kommer även att hjälpa till som assisterande tränare i Sleipner.

Det här verkar ju vara en riktig soppa och frågan är om ett bollplanks-engagemang är den rätta metoden för att komma tillrätta med samarbetsproblemen i klubben. Man kanske hoppas att laget med hjälp av Axén skall kunna vinna tillräckligt många matcher för att samarbetsproblemen skall hamna i bakgrunden eller rent av försvinna. (Ett antal trepoängare läker som bekant en hel del sår).

Norrköpings Tidningar: Meriterat namn ska hjälpa Sleipner
IK Sleipner: Förstärkning i ledarstaben i A-truppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.