Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Upphittad på Nätet: Damien Plessis

Fotbollskanalen angav en ny klubbadress för ÖSKs föredetting Damien Plessis. De skriver att han kommer att spela för SS Capricorne. Inte direkt ett klubbnamn man kommer i kontakt med dagligen (eller årligen).

Uppgiften verkar att stämma. Enligt vanligtvis välinformerade transfermarkt.de skrev han kontrakt med sin nya klubb den 6 februari. Efter lite sökande på nätet visar det sig att SS Capricorn är en klubb med hemvist i Saint Pierre på ön Reunion i Indiska Oceanen. Det verkar inte som om klubben spelar i öns högstaliga och Transfermarkt namnger bara fem spelare i truppen. Resten är förmodligen lokala spelare som inte fått någon plats i Transfermarkts datasystem. Det bor trots allt ungefär 70.000 personer i Saint Pierre, vilket borde räcka till att få ihop till ett fotbollslag.

Jag får intrycket att Plessis har dubbla medborgarskap – i alla fall fotbollsmässigt. Rent administrativt är Reunion ett departement i Frankrike och ön tillhör därmed EU. Men fotbollsmässigt sorterar öns fotbollsfederation under CAF.

Transfermarkt: Damien Plessis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.