ÖSK har nu bekräftat att Ferhad Ayaz lämnar klubben för den husvilla allsvenska nykomlingen Dalkurd FF. Den före detta Borlängeklubben, som nu försöker slå ner sina bopålar i Uppsala, men i år spela sina matcher i Gävle har skrivit ett fyraårskontrakt med ÖSKs vänsterkantsspelare. En kontraktslängd som tyder på en hög grad av tillförsikt hos både spelare och klubb. Jag antar, att Ayaz kurdiska bakgrund bidrog till att han var ett attraktivt tillskott till klubbens spelartrupp.
Med tanke på att Ayaz väldigt sällan kommit till spel på grund av återkommande skadeproblem under sina ett och ett halvt år ÖSK lär försäljningen innebära, att ÖSK nu får en bra möjlighet att förstärka truppen inför årets säsong.
– I och med övergången öppnar det här upp för att förstärka truppen med minst 1 spelare till, säger sportchef Magnus Sköldmark på klubbens webbplats.
Minst en spelare låter väl rätt mycket. Hade han en så hög lön eller fick ÖSK så bra betalt?. Knappast, jag skulle tro att man var på väg att ta in någon redan innan Ayaz flytt blev klar. Nu kan man ta in två (måhända).
ÖSK: Ferhad Ayaz till Dalkurd
Dalkurd FF: Välkommen till Dalkurd, Ferhad Ayaz
NA: Ayaz klar för Dalkurd
I det här sammanhanget kan jag inte låta bli att fundera över var Dalkurd mediamässigt hör hemma.
– I Dalarnas Tidningar skriver man inget om detta – klubben har ju lämnat Borlänge.
– I Uppsala Nya Tiding finns inget att läsa. Dalkurd har knappast etablerat sig än och det lokala fotbollsintresset koncentreras på Sirius.
– I Gefle Dagblad nämns inte övergången med ett ord. Dalkurd har ju ingen anknytning till staden mer än att deras reservarena är Gavlevallen.
Publikmässigt ser det väl heller inte så värst ljust ut och de kommer förmodligen att utmana Brommapojkarna om årets sämsta hemmapubliksnitt. Förra året då de gick upp i Allsvenskan låg Dalkurds hemmasnitt på 1.333. BP hade 1.197. Men BP har i alla fall tre stockholmsderbyn som i år kommer att hjälpa till med att få upp publiksiffrorna. Men varifrån skall Dalkurds publik komma? I Borlänge verkar intresset att vara svagt och i Gävle och Uppsala finns det redan inarbetade lokala lag.