Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Ayaz till Dalkurd?

Ferhad Ayaz på väg bort?


Jag satte för säkerhets skull ett frågetecken i rubriken, men det mesta verkar väl tyda på att Ferhad Ayaz kommer att lämna ÖSK för att ansluta till Dalkurd FF. Det är i alla fall vad både NA och Expressen tror sig veta.

Rätt överraskande, men helt logiskt när man tänker på det ett slag. Ayaz som slog igenom i Degerfors tillbringade två otillfredsställande år i Turkiet innan han tvingades lämna Gaziantepspor. Återkomsten till ÖSK blev inte heller vad han hoppats på. Återkommande skador gjorde att han aldrig kunde konkurrera på allvar om en stadig plats i ÖSKs startelvor. Under en och en halv säsong fanns han med som startspelare vid enbart sex tillfällen.

Ayaz har inte varit med i någon av ÖSKs tre försäsongsmatcher. Sjukdom har varit den officiella förklaringen till frånvaron. Flyttsjuka verkar ha varit den mer exakta diagnosen.

På sätt och vis tråkigt att se honom lämna på det här sättet. Han kom till ÖSK med stora förväntningar att han äntligen skulle få sitt genombrott efter de lovande åren i Degerfors. Men hans återkommande skadeproblem gjorde att han aldrig på allvar fick möjlighet att visa vad han kunde prestera på allsvensk nivå.

NA (Betalvägg): Avslöjar: Han lämnar ÖSK – klar för allsvenska konkurrenten
Expressen: Dalkurd värvar – från allsvensk konkurrent

Statistik Ferhad Ayaz från Fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.