Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Astvald till Brage

Marcus Astvald – nyförvärv i Borlänge (Foto: IK Brage)

ÖSKs föredetting Marcus Astvald är tillbaka i Sverige igen. Idag blev det klart att han kommer att representera de nyuppflyttade superettorna från IK Brage. Jag har inte sett någon uppgift om hur långt kontraktet är.

Statistik Marcus Astvald (Fotbolltansfers.com)

Marcus har gått den långa vägen i ÖSK. Från ÖSK Ungdom via ett år i ÖSK Söder till den dåvarande Talangtruppen. År 2009 togs han upp i A-truppen och hade några riktigt bra och lovande år i rollen som löpstark yttermittfältare.

Tyvärr gick sedan formkurvan åt fel håll och sommaren 2013 lämnade han ÖSK för Degerfors. I bruksklubben höll han sin startplats i två och ett halvt år innan han efter utgånget kontrakt skrev på för den norska nivå-2 klubben Levanger.

Nu är han alltså tillbaka i Sverige igen och ansluter till Brage för att tillföra rutin och förhoppningsvis även en del poäng.

I Brage kommer han att återförenas med två av sina lagkamrater från Talangtruppstiden. Det är Erik Nilsson och Peter Rosendal som han alltså tidigare spelat ihop med.

IK Brage: Marcus Astvald klar för IK Brage
NA: Officiellt: Marcus Astvald till Brage

Målgörarfoto från augusti 2008. Marcus Astvald och Erik Nilsson på ett regnigt Örsholmen i Karlstad efter det att ÖSK förlorat mot FBK Karlstad med 3-2. För värmlänningarna spelade bland annat Per Frick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.