Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Sköld till Västkusten?


Göteborgs-Posten har idag fört samman Victor Sköld med Örgryte IS. Utlösande ryktesfaktor tycks ha varit spekulationerna att Johan Elmander lämnar klubben för att i stället bli assisterande tränare för Galatasay under den turkiske demontränaren Fatih Terim. I alla fall det sistnämnda låter väl lite långsökt med tanke på att Elmander är helt oprövad som tränare och Terim inte lär sakna kandidater, som är villiga att jobba med honom i den turkiska storklubben.

Att Örgryte med nytillträdde tränaren Thomas Askebrand skulle kunna vara intresserad av Sköld är dock inte lika osannolikt (och det är kanske därför som ryktet kommit upp). Askebrand var Skölds tränare i Falkenberg under superåret 2013, då nästan allt stämde för anfallaren (20 mål plus 9 målgivande passningar).

GP har gömt sin artikel bakom en betalvägg, men NA har några rader om saken.

Ryktesspridarna på GP har talat med med Magnus Sködmark som givetvis varken kan eller vill säga vare sig bu eller bä. Men i den här fallet lutar det nog mer mot bä. Kontakter verkar ha tagits, men det hela har ännu inte konkretiserats i ett faktiskt bud.

Victor Sköld har vid det här laget demonstrerat att han inte riktigt räcker till för Allsvenskan, men i Superettan där han borde få lite mera svängrum och lite mera tid på sig skulle han kanske kunna återuppstå som målgörare igen. En flytt till Örgryte vore en välgärning för både ÖSK och för Sköld och kanske även för Örgryte.

NA: ÖSK-anfallaren kan hamna i Superettan – bekräftar intresse

Statistik Victor Sköld (SvFF)

SvFF har problem med sin statistikuppdatering i samband med klubbyten. År 2016 lämnade Sköld IFK Göteborg och bytte via sommarfönstret klubb till ÖSK. För Sportklubben spelade han det året 14 matcher (13 från start) och han bidrog till målskörden med tre mål samt en målgivande passning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.